Националният съвет за тристранно сътрудничество подкрепи частично проекта на Закон

...
Националният съвет за тристранно сътрудничество подкрепи частично проекта на Закон
Коментари Харесай

Тристранният съвет подкрепи частично проекта на Закон за хората с увреждания

Националният съвет за тристранно съдействие поддържа отчасти плана на Закон за хората с увреждания. От поддръжка се въздържаха всички работодатели и КТ " Подкрепа ". Единствено КНСБ поддържа законодателното предложение.

 © Българска телеграфна агенция
Резултатите от съвещанието обобщиха пред публицисти вицепремиерът Валери Симеонов, който е ръководител на НСТС, общественият министър Бисер Петков и представители на синдикатите и работодателите.

Всички участници в съвещанието са на мнение, че законопроектът е юридически под невиждан напън и с излишно напрежение. Валери Симеонов означи, че в закона има съществени пропуски, защото е юридически под напън. Той обаче благодари на екипа на обществения министър за тежката и виновна работа, която е приключил.

Бисер Петков изрази задоволство, че законопроектът след доста работа и напрежение е стигнал до НСТС.

Работодателите още веднъж възразиха остро против квотите за наемане на хора с увреждания, заложени в плана на Закон за хората с увреждания.
 Тристранният съвет разисква проектозакона за хората с увреждания Тристранният съвет разисква проектозакона за хората с увреждания
Тристранният съвет разисква проектозакона за хората с увреждания. Документът беше утвърден предходната седмица от всички страни в Съвета за интеграция на...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР