Националният съвет за тристранно сътрудничество не постигна единодушна подкрепа по

...
Националният съвет за тристранно сътрудничество не постигна единодушна подкрепа по
Коментари Харесай

Бюджет 2022 не срещна единодушната подкрепа на работодателите и синдикатите в НСТС

Националният съвет за тристранно съдействие не реализира единомислеща поддръжка по плановете на бюджетните закони за 2022 година, оповестиха от Министерски съвет. Заседанието бе свикано от вицепремиера по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев, който е с ковид и се включи отдалечено.

АИКБ и ССИ поддържат плана на Закон за бюджета на НЗОК за 2022 година, БТПП и КРИБ кардинално поддържат, само че с бележки; БСК, КНСБ и КТ „ Подкрепа “ – се въздържат от поддръжка.

По плана на Закон за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2022 година КТ „ Подкрепа “ и ССИ поддържат с бележки, БТПП кардинално поддържа – също с бележки; БСК и КНСБ – се въздържат от цялостна поддръжка, АИКБ и КРИБ не поддържат.

АИКБ показва запаси по отношение на Средносрочната бюджетна прогноза и поддържа с рекомендации плана на Закон за държавния бюджет за 2022 година

Независимо от съществуването на избрани позитивни ограничения, които са планувани, БСК показва запаси към плана на Закон за държавния бюджет за 2022 година и претекстовете към него.

БТПП кардинално подкрепя; ССИ поддържа с бележки; КРИБ не поддържа.

КНСБ прави оценка положително напъните на държавното управление в основни браншове, като показва изрично противоречие с политиката по приходите и в данъчната система.

Като поддържа избрани, заложени в плана, политики, КТ „ Подкрепа “ показва редица рекомендации за по-устойчив Бюджет 2022.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР