Националният съвет за транспортна безопасност на Съединените щати потвърди множество

...
Националният съвет за транспортна безопасност на Съединените щати потвърди множество
Коментари Харесай

Жертви в САЩ след катастрофа на камион с токсично вещество в Илинойс

Националният съвет за транспортна сигурност на Съединените щати удостовери " голям брой смъртни случаи " при злополука на камион полуремарке, пренасящ токсично вещество, в централната част на щата Илинойс. 

При случая покрай Тютополис е имало обособяване на рискови субстанции във въздуха, поради което се е наложила евакуация на жителите в региона, оповестява Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Пожарникари, служители на реда и спасители са работили в продължение на часове, пробвайки се да овладеят облака от изсъхнал амоняк, който се е отделял от преобърнатата цистерна. 

Властите не оповестяват какъв брой души са починали или са били ранени. Говорителката на щатската полиция Мелани Арнолд съобщи, че в началото се считало, че има петима починали, само че тази информация се е оказала прибързана. 

В резултат на злополуката се е образувал облак от амоняк над пътното платно и изискванията са били доста рискови, тъй че се е наложило спасителите да изчакат. Властите към момента не разрешават на колите да се движат в този регион. Евакуирани са жителите в радиус от километър и половина от случая.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР