Националният съвет за превенция и защита от домашното насилие е

...
Националният съвет за превенция и защита от домашното насилие е
Коментари Харесай

Кои министри влизат в Националния съвет за превенция и защита от домашно насилие?

Националният съвет за предварителна защита и отбрана от домашното принуждение е профилиран, непрекъснато настоящ, групов и съвещателен орган към Министерския съвет за реализиране на държавната политика за противопоставяне на домашното принуждение . Той координира, следи и прави оценка политиките и ограниченията, предприемани от ангажираните институции, оповестиха от Министерския съвет /МС/. 

С цел наблягане на обществения ангажимент на страната към проблемите с домашното принуждение и за гарантиране на ефикасното взаимоотношение сред способените органи, през днешния ден с решение на държавното управление бе избран поименният състав на Националния съвет, с съществени и запаси членове , с което ще стартира неговото действие.

С РМС № 606 от 2023 година за ръководител на Националния съвет е избран вицепремиерът Мария Габриел . С актуалното държавно решение за заместник-председател е избран министърът на правораздаването Атанас Славов .

Членове на Националния съвет са още: министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова, министърът на опазването на здравето Христо Хинков, министърът на образованието и науката Галин Цоков, министърът на спорта Димитър Илиев, а също по този начин представители на Върховния касационен съд, Държавна организация за протекция на детето, Агенция за обществено подкрепяне, Националното съдружие на общините в Република България, и представители на неправителствения бранш .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР