Националният съвет на партията утвърди кандидат-депутатите за цялата страна Увеличават

...
Националният съвет на партията утвърди кандидат-депутатите за цялата страна Увеличават
Коментари Харесай

Водачите на две листи в БСП набъбнаха

Националният съвет на партията утвърди кандидат-депутатите за цялата страна

Увеличават се водачите на две листи на „ Българска социалистическа партия за България “ за идните на 2 април парламентарни избори. Днес Националният съвет на партията гласоподава разпределенията по места. 

Лидерът Корнелия Нинова ще води кандидат-депутатската листа в Благоевград и в 25-и МИР-София , научи „ Флагман “. Зам.-председателят Атанас Зафиров за първи път също ще е на две места – във Враца и Хасково.

Тази привилегия ще има и Борислав Гуцанов – Варна и Търговище , както и Драгомир Стойнев – Габрово и Пазарджик.

Кристиан Вигенин поема Ямбол и Велико Търново. На предните избори в Търново лидер бе В последния парламент обаче той бе изключен от парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ поради острата си позиция против Русия по отношение на войната в Украйна. Сега Божанков ще вземат участие на изборите като претендент на „ Продължаваме промяната – Демократична България “.

Две листи на „ Българска социалистическа партия за България “ в този момент ще води и някогашният аграрни министър Иван Иванов – в Шумен и Русе.

На последните четири вота гласовете за соцформацията непроменяемо спадаха. На вота на 2 октомври м.г. тя получи към 230 000 гласа, което й даде единствено 25 места в Народното събрание. Така извънредно доста водачи на листи не стигнаха до 48-ото Народно заседание. 

Оглавяването на две листи се прави с две съществени цели . Едната е посредством издигане на известни лица да се притегли спомагателен периферен избор. Другата е презастраховане - да се понижи шансът значими фигури да не попаднат в Народното събрание. 

В Бургас лидер още веднъж ще е Петър Кънев . В Сливен също няма смяна - Деян Дечев. 

Стара Загора ще се води от Георги Гьоков , а Плевен - от Румен Гечев. 

Борис Цветков ще води в Перник, а Стоян Мирчев - в Монтана . Силистра поема Иво Борисов , а Смолян -

Добрич ще се води от Мая Димитрова, а Разград - от Наско Анастасов. 

Ирена Анастасова ще е лидер в Ловеч , Бойко Клечков в Кюстендил, в Пловдив - Иван Петков, а в Пловдив-област - Манол Генов. 

Георги Свиленски поема 24-и многомандатен изборен район-София, а Христо Проданов - 23-и МИР-София. 

Националният съвет през днешния ден е утвърдил и листите като цяло. По информация на " Флагман " за Бургас няма смяна спрямо 

 

Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР