Националният съвет на БСП утвърди вчера 138 кандидати за общински

...
Националният съвет на БСП утвърди вчера 138 кандидати за общински
Коментари Харесай

БСП одобри 138 кандидати за кметове и листи за съветници

Националният съвет на Българска социалистическа партия утвърди през вчерашния ден 138 претенденти за общински кметове и листи за общински съветници. Социалистите одобриха и предизборната си платформа, с която ще вземат участие в изборите.  
" Изборите за локална власт са от изключителна значимост за българските социалисти. В годините на ръководство на ГЕРБ беше построен модел на задкулисие и олигархични зависимости, корупционни обвързаности, отклонение на публичен запас от българския и от европейския бюджет в големи размери. Този модел откри своята опора в локалната власт и пусна корени в нея посредством ръководените от ГЕРБ общини. Всички опити моделът да бъде разграден на централно ниво се сблъскваха с ловко окопаните в локалната власт негови метастази. Ето за какво локалните избори на 29 октомври са от дълго време чакана опция за съществена смяна в ръководството на страната и дефинитивно секване на корените на отровната система, която обезсилва България. Надеждата този път ще тръгне изпод! ", се споделя в платформата.
В нея се показва, че упованията на хората от локалната власт са основаване на сигурност, повишение на заетостта и приходите, ограничение на бедността, подкрепяне на най-уязвимите групи, достъп до качествено обучение и опазване на здравето, възстановяване на инфраструктурата и виталната среда като цяло.
" От години Българска социалистическа партия не е спряла да сигнализира, че страната абдикира от своите отговорности към общините и това не дава опция на локалната власт да извършва пълноценно и дейно своите отговорности. Процесът на финансова децентрализация за който се приказва от години към момента не е стартирал и в тази посока нищо действително не се е случило ", безапелационни са социалистите.  
Основната цел на Българска социалистическа партия е да извършва политика, която в най-голяма степен дава отговор на потребностите на хората и на локалното развиване, способства за стабилизиране на икономическото и демографското развиване на страната и на най-уязвимите райони и общини.
В платформата се показва, че голям проблем са районните разлики - от една страна сред столицата и останалите региони в страната, а от друга - сред по-развитите и по-големи общини и останалите. Затова приоритет в локалната политика на Българска социалистическа партия ще бъде понижаване на тези неравенства.
Основните цели, които Българска социалистическа партия си слага в ръководството на общините са обезпечаване на добър и заслужен живот, възстановяване на средата на живот и инфраструктурата във всяко обитаемо място, икономическо развиване, съобразено със спецификата на всеки район, противопоставяне на корупцията и интензивно присъединяване на жителите в ръководството и по-голяма досегаемост до общините, положително обучение за всяко дете. Социалистите са за запазване и развиване на културата, за финансова непоклатимост, за мощно локално самоуправление и отворени за жителите общини, за по-голяма сигурност и успокоение.
Представителите на Българска социалистическа партия би трябвало да се утвърдят във всяка община като носители на друго качество на живот за хората, което им подсигурява по-добър стандарт и повече сигурност в всекидневието. Политиката на Българска социалистическа партия с нейните обществени цели и хрумвания, е най-близо до хората и техните непосредствени потребности в днешната сложна обстановка. Затова, нашата задача е да ги представим по най-хубавия метод, с цел да стигнат посланията ни до хората и те да бъдат разбрани и припознати като единствената опция за излизане от тежката рецесия.
Народно събрание на Българска социалистическа партия ще се събере още веднъж на 19 септември, с цел да утвърди останалите претенденти за кметове и листите за общински съветници.
Социалистите ще записва документите си за присъединяване в идните локални избори в ЦИК през днешния ден, понеделник, в 11 ч.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР