Националният съвет на БСП се събира в събота, за да

...
Националният съвет на БСП се събира в събота, за да
Коментари Харесай

Националният съвет на БСП решава дали да свика пленум на партията


Националният съвет на Българска социалистическа партия се събира в събота, с цел да разиска настоящата обстановка в страната, позициите на Българска социалистическа партия, както и опцията за привикване на съвещание на партийния конгрес.

В дневния на пленума ред е и приемане на идея за бъдещето на левите печатни и електронни издания.

Очаква се Българска социалистическа партия да има партийна телевизия от януари, едно от коментираните имена на която е RED.TV, само че в. " Дума " да остане формалният партиен орган.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова предложи изненадващо изключително съвещание на 49-ия конгрес на партията, на което да се разиска различния бюджет за 2018 година и политиките за европредседателството, отчет по които би трябвало да изнесе водачът на ПЕС и експредседател на Българска социалистическа партия Сергей Станишев. Очаква се датата да е 28 октомври.

Предложението на Нинова може да се счита за изненадващо, тъй като тематиките, които най-малко публично към този момент се оферират в дневния ред са прекомерно дребни, с цел да се разискват от орган като конгреса, защото решения по тях могат да бъдат взети и от Националния съвет.

Според депутати с изключителното съвещание на конгреса Нинова желае да сплоти Българска социалистическа партия като опция на ГЕРБ и я активизира за опозиционни набези. Целта на Нинова е да затвърди водачеството си и да сплоти социалистите против тезите на социалисти като Георги Гергов за доближаване с партията на Бойко Борисов.

Друга цел, която съгласно депутати Нинова щяла да реализира с изключителния конгрес, е проява, че няма опция като водач на Българска социалистическа партия. Затова евентуално е макар че не съществува сходна процедура Нинова да изиска избор на доверие от конгреса. Според близки до нея този й ход ще обезоръжи вътрешнопартийната съпротива, която нямало да може да се активизира толкоз бързо, с цел да оспори водачеството й, считат социалисти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР