Националният съвет на БСП прие предложението на Изпълнителното бюро за

...
Националният съвет на БСП прие предложението на Изпълнителното бюро за
Коментари Харесай

Националният съвет на БСП подкрепи двойката Радев-Йотова за втори президентски мандат

Националният съвет на Българска социалистическа партия одобри предлагането на Изпълнителното бюро за поддръжка на президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат със 122 гласа " за ", 0 " срещу " и 9 " въздържал се ".

Членовете на Националния съвет на Българска социалистическа партия на днешното му съвещание образуваха работна група, която да реализира връзката с президентската двойка за формулата на издигането й, инициативният комитет и политиките, които ще отстояват Радев и Йотова.

Групата ще се управлява от Корнелия Нинова, а в състава й влизат представителите от управлението на партията - Ирена Анастасова и Атанас Зафиров, както и представителите на управлението на Парламентарната група - Кристиан Вигенин и Христо Проданов.

Предстои Националният съвет на Българска социалистическа партия да утвърди направения от Изпълнителното бюро обсег на политиките, които да бъдат предмет на диалозите сред работната група и кандидат-президентската двойка за втория й мандат.

Издигането и одобряването на претендентите за президент и вицепрезидент ще се реализира по реда на член 41, т.6, по отношение на член 33, т. 17 от Устава на Българска социалистическа партия.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР