Националният съвет на БСП е одобрил предоставянето на 2 млн.

...
Националният съвет на БСП е одобрил предоставянето на 2 млн.
Коментари Харесай

БСП заделя за партийна телевизия 2 млн. лв. от субсидията си

Националният съвет на Българска социалистическа партия е одобрил даването на 2 млн. лева от партийната субисия за стартирането на партийна телевизия в отговор на настояванията през годините на доста от социалистите в страната. Все още има разногласия какво тъкмо да е името на малкия екран,не е ясно и по кое време ще излезе в ефир програмата й, чиято цел е спечелването на локалните избори през 2019 година Това научи Mediapool от свои източници в партията.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова узря за партийна телевизия предишното лято, когато разгласи, че такава ще проработи през октомври. Това обаче не стана, защото на Българска социалистическа партия й лиши време да посочи профила и задачите на медията, на която се разпореждат очаквания да разшири въздействието на партията, изключително преди локалните избори.

Идеята се поизбистри през октомври 2017 година, само че към момента имаше подозрения дали да се вършат лични вести. Сега към този момент желанието за вести е отпаднала, като протичащото се денем ще бъде представяно в резюме с преминаващи в лента вести.

Предаванията на малкия екран ще са ориентирани към журналистика и полемики на локалните проблеми и кавги, диспути по общини, като концепцията е ефирът да се трансформира в острието на предизборната акция на левицата за изборите за кметове и общински препоръки.

Родолюбиво наличие, излъчвания за просвета и история се планува да излъчва малкия екран, която би трябвало да получи за задачата лиценз от Съвета на електронни медии.

Преди шест месеца в партийните среди се обсъждаше името на малкия екран да е " RED ", с цел да може по-младите щели да го асоциират с алено, както се превежда от британски, а по-възрастните фенове - с българската дума " ред ". Все още обаче извънредно решение за името не е взето.

В подготовката си за локалните избори, Националният съвет на Българска социалистическа партия на неделното си съвещание е решил също по този начин да усили партийното финансиране към локални структури. " Това към този момент беше направено неколкократно още при започване на мандата на настоящето управление на партията. Аргументът е, че силата на Българска социалистическа партия са организациите по места и те би трябвало да са изцяло финансово обезпечени ", показват от партията.

Освен директното нарастване за структури, продължава да функионира и стартиралият предходната година Фонд за политически начинания, който отпуска средства на планов принцип на организациите, които имат положителни публични начинания, допълват от " Позитано " 20.

Решено е още да се сътвори звено " Регионална и локална политика " в партийната централа, което ще работи с кметове за спечелването на локалните избори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР