Националният съвет на БСП даде мандат за продължаване на преговорите

...
Националният съвет на БСП даде мандат за продължаване на преговорите
Коментари Харесай

БСП ще продължи преговорите за правителство с „Има такъв народ“

Националният съвет на Българска социалистическа партия даде мандат за продължение на договарянията с „ ИТН “ и мандат да бъдат поканени на диалози и проведени срещи с другите две партии – „ Демократична България “ и „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ Това разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след съвещанието на Пленума на партията. Tя съобщи, че решението е взето 120 гласа „ за ” и 1 „ срещу ”.

„ Възложихме на Изпълнителното бюро да излъчим експертни групи, които дружно със препоръките към Националния съвет да стартират да работят с експертните групи на другите партии – по този начин, както се разбрахме през вчерашния ден на диалозите с „ ИТН “, добави водачът на Българска социалистическа партия.

От Българска социалистическа партия ще упорстват за съглашение за поддръжка, само че решението за такава ще бъде дефинитивно взето от Националния съвет, откакто Има Такъв Народ показа своето виждане за поименен състав на държавното управление.

„ Ще поставим старания за сформиране на постоянен кабинет и работещ парламент. Нашата цел е Народното събрание и държавното управление да довършват цялостното разграждане на досегашния модел на ръководство “, разяснява тя,

По думите ѝ има 5 целта, които Българска социалистическа партия залагат в политиките по сформиране на държавно управление

„ Първият е обществената политика и политиката по качество на живот, която включва битка с неравенството и бедността, увеличение на приходите, включително преизчисляване на пенсиите и политика за младите и работещите хора. “, разяснява тя.

Като втори приоритет Нинова уточни промяна в опазването на здравето, която да подсигурява налично и качествено опазване на здравето и да извърши конституционното изискване за достъп до гратис опазване на здравето на българските жители.

„ Третият приоритет е обучение, просвета и просвета. Четвъртият е битка с корупцията и качествена правосъдна промяна, а петият - възобновяване на стопанската система “, сподели още Нинова.

Тя сподели, че има съгласно решението на Националния съвет има две тематики от декларираното до момента,  които от Българска социалистическа партия не одобряват.

„ Едната е налагане на демократичен модел на ръководство на отдръпване на страната като главен регулатор и притежател на активи, които са от основно значение за националната сигурност на страната и за хората - частност приватизацията на ББР, концесиониране на пътища и така нататък Второ, заявяваме желанието си Република Северна Македония да стане член на Европейския съюз, само че препотвърждаваме позицията си, че това не би трябвало да става за сметка на българския народен интерес и българската история “, уточни тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР