Националният съвет на Асоциацията на индустриалния капитал поиска от министъра

...
Националният съвет на Асоциацията на индустриалния капитал поиска от министъра
Коментари Харесай

АИКБ: Нужни са спешни промени в енергетиката!

Националният съвет на Асоциацията на индустриалния капитал изиска от министъра на енергетиката Теменужка Петкова незабавни промени, се споделя в известие до медиите.

Ръководството на Асоциацията на индустриалния капитал е поканило министъра на енергетиката Теменужка Петкова и екипа ѝ на среща. В писмото до медиите на асоциацията се напомня, че от началото на годината българският бизнес заплаща ток с цена в пъти по-висока от междинната цена в Европа. Председателят на асоциацията Васил Велев е предизвестил, че Националната електрическа компания би трябвало да се преструктурира допустимо най-бързо посредством делене на дейностите по социална доставка и по произвеждане и търговия с ток за отбягване на операции.

Асоциацията на работодателите приготвя нови сигнали до прокуратурата за операции на електроенергийния пазар. Създава се неестествен недостиг на ток макар двойно по-високия потенциал на настоящите мощности. За това допринасия и неприемливата пазарна централизация, реализирана от свързвани с Христо Ковачки компании, споделят работодатели.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР