Националният рамков договор за 2018 година вече е факт. Днес

...
Националният рамков договор за 2018 година вече е факт. Днес
Коментари Харесай

Националният рамков договор за 2018-а – подписан

Националният рамков контракт за 2018 година към този момент е реалност. Днес той беше подписан в Министерство на здравеопазването от управленията на БЛС, НЗОК и здравният министър, господин Кирил Ананиев. В рамковият контракт за 2018 година действителното нарастване е над 150 млн. за медицински действия. В болнична помощ са увеличени цени на 136 клинични пътеки и една амбулаторна процедура, а в извънболнична има покачване на цени и размери за профилактика и деспансеризация, рехабилитация, за имунизации, както и за капитацията на общопрактикуващите лекари. " В тазгодишния НРД за медицински действия, предпочитана тежест е дадена на майчинското и детското опазване на здравето, както и на ражданията ", разясняват от съсловната организация.

Д-р Венцислав Грозев, ръководител на БЛС благодари на експертния екип на БЛС, на членовете на УС на БЛС и на всички работни групи от Министерство на здравеопазването и Народно събрание на НЗОК за екипната и градивна работа в договарянията, които, без значение от проблемите, доведоха до сключване на НРД 2018 и предоставяне приоритет потребностите на пациентите. " По-голямата част от предложенията на БЛС бяха взети поради и включени в НРД 2018 г, а те изрично ще надградят миналогодишният рамков контракт и ще успокоят доста системата ", разяснява доктор Грозев. Председателя на съсловната организация добави, че БЛС е правилен сътрудник и коректив в договарянията и ще взаимодейства интензивно с НЗОК, защото в рамковия контракт са заложени текстове за взаимно разискване на всички методики и инструкции.

Министърът на опазването на здравето, господин Кирил Ананиев благодари на съсловната организация от името на пациентите, за достиженията които са реализирани в новия рамков контракт, които параметри ще внесат доста успокоение в системата. Според господин Ананиев основно в идната политика са дисциплината и контрола. " Заедно, с общи старания ще се опитаме да предотвратим бъдещи земетресения в системата, тъй че парите, отредени за лекуване на пациенти, да не се разпиляват по други посоки ", разяснява министър Ананиев. Относно последните проблеми, които раздрусаха здравния бранш, министърът на опазването на здравето разяснява, че отговорностите НЗОК към непознати здравни фондове по никакъв метод няма да повлияят на параметрите на НРД 2018 г.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР