Националният рамков договор за 2018 г. бе подписан в Министерство

...
Националният рамков договор за 2018 г. бе подписан в Министерство
Коментари Харесай

Подписаха Национален рамков договор за 2018 г.

Националният рамков контракт за 2018 година бе подписан в Министерство на здравеопазването. Здравният министър Кирил Ананиев посочи, че с тези рамкови контракти се надграждат в този момент настоящите. Осигуряват се над 400 млн.лв. пари за здравния бранш, половината от клиничните пътеки са увеличени, за някои от тях нарастването стига 450 лева

Клиничните пътеки, по които работят общинските лечебни заведения и регионалните лечебни заведения ще основат това успокоение което е належащо. Значителни пари са дадени за детското и майчино опазване на здравето, което е едно от целите на държавното управление, разяснява министър Ананиев. Осигуряват се зъбни протези на хората на 65 години. Надгражда се това, което е вършено до момента. Очакванията на министъра са тези контракти да основат несъмнено успокоение в системата. Ние желаеме ефикасна здравна система, настоя Ананиев. Ключовите думи на рамковите контракти за 2018 година са надзор и дисциплинираност.

Припомняме, през днешния ден на среща при премиера Бойко Борисов представители на Българския лекарски съюз, Български зъболекарски съюз, представители на НЗОК и на здравно министерство разискаха Националният рамков контракт в системата на опазването на здравето разискват. Председателят на БЛС доктор Венцислав Грозев съобщи преди срещата, че в случай че не се подпише НРД през днешния ден, лекарите се готвят за митинг. От БЛС през вчерашния ден показаха терзанието си, че крайният период за сключване на НРД изтичаСлед срещата здравният министър увери, че всички имат подготвеност за днешното сключване.

След подписването през днешния ден Ананиев увери, че се работи за нов здравноосигурителен модел. Работим интензивно, сподели той като посочи, че това ще бъде инструмента и нужното изискване за по-ефективно разходване на средствата, с цел да се понижат течовете в системата на опазването на здравето.

Относно просрочията към непознатите здравни каси, Ананиев уточни: През тези няколко дни аз и моя екип успяхме да убедим управлението на страната в лицето на премиера и министъра на финансите, че ние имаме подготвен проект с цел да не изпадне в касата в неплатежоспособност. Задълженията към задграничните каси не въздействат върху контрактуваните размери и цени в двата национални рамкови контракти. До 15 май разсрочване на тези падежи - нашите отговорности ще бъдат изпълнени в границите на 73-те милиона лв. в на бюджета.

Припомняме, абсурдът с задълженията на НЗОК се развихри откакто преди седмица здравният министър Кирил Ананиев изиска оставката на ръководителя на НЗОК доктор Камен Плочев. Причината беше, че проф. Плочев не е уведомил Надзорния съвет на НЗОК, не е уведомил и самия министър, а непосредствено се обърнал към законодателния орган за актуализиране на бюджета. Пари трябвали, с цел да се платят задължения към непознати каси. Тогава плочев изнесе близки до правилните данни. Последва незабавна инспекция на сумите, които изискуем към непознати каси. Проверката беше провокирана от другите данни, които Жени Начева и шефът на касата проф. Камен Плочев показаха. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР