Националният превозвач на Турция Turkish Airlines се превърна в осмата

...
Националният превозвач на Турция Turkish Airlines се превърна в осмата
Коментари Харесай

Turkish Airlines вече е осмата най-мощна авиокомпания в света

Националният транспортьор на Турция Turkish Airlines се трансформира в осмата най-силна самолетна компания в света, написа Daily Sabah, цитирайки бизнес изследване на Brand Finance.

Авиокомпанията скочи с цели 23 позиции от предходната година и влезе в влиятелната топ 10, написа money.bg.

" С отговорността да бъдем народен транспортьор на нашата страна и силата да бъдем самолетната компания, която лети до повече страни от всяка друга самолетна компания в света, ние ще продължим да транспортираме нашата марка до още доста триумфи ", разяснява ръководителят на Turkish Airlines - Ахмет Болат.

Кои са останалите топ самолетни компании

Японската All Nippon Airways (ANA) беше най-силната самолетна компания тази година. Авиокомпанията възобнови интернационалните полети през 2022 година след двугодишна пауза, породена от пандемията от Covid-19.

След нея се нареждат Korean Air и бюджетната самолетна компания на Малайзия AirAsia, демонстрира изследването.

Създадена през 1933 година с флот от пет самолета, Turkish Airlines сега може да се похвали с флот от 416 (пътнически и товарни) самолета, летящи до 344 дестинации по света, в това число 291 интернационалните и 53 вътрешни.

След като пресмята финансовата стойност на марките за повече от 20 години, Brand Finance прави оценка 5000 марки всяка година.

Базираната в САЩ Delta Airlines още веднъж е най-ценната марка в света за 2023 година със стойност на марката от $8,9 милиарда, което е растеж от 22% на годишна база.

" Пандемията може да спре самолетите, само че не може да попречи на хората да мечтаят за пътешестване. С отварянето на света още веднъж, самолетните компании са подготвени да излетят, като цената им бързо нараства ", разяснява финансовият шеф на американската компания Савио Д`Суза.

Според изчисленията, приходите ще доближат $779 милиарда и чиста облага от $4,7 милиарда, написа в изследването.

Ethiopian Airlines е най-бързо разрастващата се марка самолетна компания в международен мащаб, като цената на нейната марка се увеличи със 79% тази година, с цел да стане най-голямата самолетна компания в Африка, оценена на $498 милиона.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР