Националният политехнически музей ще отбележи днешния ден на авиацията и

...
Националният политехнически музей ще отбележи днешния ден на авиацията и
Коментари Харесай

Дегустации на храна за космонавти в Националния политехнически музей

Националният политехнически музей ще означи днешния ден на авиацията и космонавтиката с проява на храна за космонавти и астронавти. Ще бъдат показани и уреди и инсталация, основани от български учени, употребявани в разнообразни научни галактически стратегии и полети. 

Асистенти от Института по криобиология и хранителни технологии към Селскостопанската академия ще показват храната за космонавти и астронавти. След Съединените щати и Русия, България е третата в света страна, произвеждаща лиофилизирани храни, употребявани в обстановки, в които човешкото тяло би трябвало да устои на рискови тествания – галактически полети, продължителни експедиции, тежки болести. 

Интерес се чака да провокира и моделът на галактическа оранжерия. Демонстрациите ще бъдат в залата, където сега са изложени над 100 играчки с тема Star Wars. Всеки, който желае, може да отиде с тематичен костюм на воин от обичаната междузвездна сага. Входът за деца и възпитаници е свободен. Събитието е част от самодейностите, свързани с отбелязването на 65-тата годишнина от основаването на Националния политехнически музей. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР