Националният отбор по волейбол за мъже отстъпи на световния шампион

...
Националният отбор по волейбол за мъже отстъпи на световния шампион
Коментари Харесай

Националният отбор по волейбол отстъпи на Италия

Националният тим по волейбол за мъже отстъпи на международния първенец Италия с 1:3 на приятелския шампионат DHL Test, игран в Кавалезе. Селекцията на Пламен Константинов завоюва първия гейм с 25:23 , а и всички останали елементи бяха доста оспорвани, като младият отбор на България се показа извънредно почтено.

В първата си среща българите се постановиха над Нидерландия с 3:1 и по този начин приключиха втори на шампионата след домакина Италия . България стартира в състав: Георги Саганов, Димитър Димитров, Николай Колев, Алекс Грозданов, Денис Карягин, Николай Пенчев и Мартин Божилов – либеро, като в игра влязоха още Стефан Чавдаров, Аспарух Аспарухов, Светослав Гоцев, Светослав Иванов, Делчо Раев и Симеон Добрев.

За България най-резултатен беше Димитър Димитров с 21 точки . Николай Пенчев способства с 8 точки, а Аспарухов и Грозданов приключиха с по 6. Със 17 точки за Италия се регистрира Романо, а по 14 осъществиха Кортезиа и Риналди.

Отборът на България стартира присъединяване в Лигата на нациите на 6 юни с мач против Китай в Нагоя /Япония/. В групата противници са още Япония, Словения, Франция, Полша, Сърбия и Иран.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР