Националният отбор по волейбол на България за юноши под 18

...
Националният отбор по волейбол на България за юноши под 18
Коментари Харесай

Летящ старт за България U18 в европейската квалификация в София

Националният тим по волейбол на България за юноши под 18 години започва с погром присъединяване си на европейската подготовка в София. Младите лъвове разрушиха Румъния с 3:0 (25:11, 25:17, 25:11) за 61 минути в първия си мач от шампионата, който се организира в софийската зала " Христо Ботев "

Победата дава очаквания на отборът ни в по този начин значимия шампионат, от който единствено спечелилият получава квота за Евроволей 2020. Старши треньорът Мартин Стоев излезе със състав: Стоил Палев, Александър Николов, Владимир Гърков, Георги Татаров, Лазар Бучков, Ивайло Дамянов и либеро Калоян Вълчинов.
 Волейболистите до 18 години стартират евроквалификацията против Румъния
Волейболистите до 18 години стартират евроквалификацията против Румъния

Момчетата на Мартин Стоев ще имат за противници още Сърбия и Турция

Българите започнаха по най-хубавия метод с три следващи точки. Благодарение на най-силното си оръжие - сервиза, " лъвовете " дръпнаха в резултата с 15:4, а в серия от седем сервиза влезе Александър Николов. До края на гейма румънците не съумяха да окажат никаква опозиция и гейма завърши при резултат 25:11. България съумя да продължи в същото движение и през втората част, тръгвайки с 5:0. До края на гейма " лъвовете " преобладаваха и безпроблемно завоюваха частта. Шанс за изява в третия гейм получиха и останалите момчета на Мартин Стоев, като даже многото промени не попречиха да затворят и последната част на 11 точки.

Най-резултатен бе Георги Татаров с 16 точки (3 аа, 2 блокади), 13 точки добави Владимир Гърков (1 ас, 2 блокади). За противника Алин-Флорин Йон се регистрира с 10 точки.

Днес, България среща Турция в 17:00 ч., Румъния излиза против Сърбия в 19:30 ч.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР