Националният отбор по плуване започна подготвителен лагер в Бургас, съобщиха

...
Националният отбор по плуване започна подготвителен лагер в Бургас, съобщиха
Коментари Харесай

Националите по плуване започнаха подготовка в Бургас

Националният тим по плуване стартира предварителен лагер в Бургас, оповестиха от Българската федерация по плувни спортове.

Във вторник (02.05) състезателите организираха първата си подготовка под управлението на селекционера Кристиян Минковски. Заниманията се организират в Спортен комплекс “Парк Арена ОЗК ”.

В първия ден на лагера се включиха състезателките при дамите Габриела Георгиева, Тиана Темелкова, Магдалена Пепегова, Катрин Радичева и Десислава Белова. От мъжкия отбор подготовка стартира единствено Никола Караиванов. В сряда (03.05) в Бургас ще дойдат Дарън Кирилов, Алекс Найденов и Дейвид Найденов. На 10 май към отбора ще се причисли националният рекордьор на 400 и 800 м свободен жанр Йордан Янчев. Три дни по-късно подготовка ще започват най-добрният ни играч на тил Калоян Левтеров и рекордьорът на България на 200 м свободен жанр и 200 м бътерфлай Антъни Иванов. На 15 май в тренировките ще се включи Петър Мицин, който завоюва три златни медала на шампионата “Multination ”, провел се в Лимасол при започване на месец април. В Кипър 17-годишният Мицин сложи и нов народен връх на 400 м свободен жанр.

По време на лагера на националите ще оказват помощ ръководителят на научно-приложната лаборатория Михаил Качунов и кинезитерапевтът Марий Иванов.

Плувците се приготвят за мощния Международен шампионат “Купата на кмета ”, проведен от Българската федерация плувни спортове със съдействието на Община Бургас. Надпреварата ще се организира от 19 до 21 май в “Парк Арена ОЗК ”. Лагерът в Бургас е част от подготовката на националния тим за Световното състезание по плувни спортове във Фукуока, Япония. Шампионатът на планетата започва на 14 юли, а конкуренциите за плувците стартират на 23 юли.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР