Националният отбор по футбол приема днес от 19,00 часа състава

...
Националният отбор по футбол приема днес от 19,00 часа състава
Коментари Харесай

България излиза за честта си срещу летящите високо финландци

Националният тим по футбол приема през днешния ден от 19,00 часа състава на в предпоследния си дуел от група 4 в Дивизия Б на Лигата на нациите.

Селекцията на Георги Дерменджиев към момента търси първи триумф в конкуренцията, като до този миг има единствено една извоювана точка след равенството 1:1 с Ейре на старта. Последният ни мач в сряда, 18 ноември, е точно против ирландците, с които водим борба да не изпаднем в по-долната дивизия. Само преди дни " лъвовете " записаха безапелационен триумф с 3:0 над, който възвърна поразклатеното им самочувствие.

Дерменджиев има доста кадрови проблеми за решение преди този значим конфликт след поредицата от травми и позитивни проби за COVID-19 и по тази причина съставът ни ще наподобява много пробно.

Въпреки проблемите, селекционерът ни съобщи, че е наясно с какъв състав ще излезем и разгласи амбициозната цел тимът ни да завоюва точки в оставащите си двамача.

В исторически проект има съществено превъзходство в конфликтите с финландците - от 9 мача сме спечелили 7, позволили сме 1 загуба, а един път не е бил излъчен победител. Всичко това обаче е в предишното, тъй като през днешния ден съотношението на силите наподобява променено.

Финландия победи преди няколко дни с 2:0 международния първенец в Париж, а тимът, фешън от Марку Канерва, се класира на Евро 2020, откакто излезе от група с,,, и, като приключи втори.

Със сигурност финландците ще търсят триумфа в София, който ще ги остави в борбата за първото място в групата, която водят с водача в потока ни.

Вероятни сформира:
България: Луков, Попов, Димитров, Божиков,, Малинов, Цветков, Г. Иванов, Краев, Делев, Илиев.
Финландия: Храдецки, Уронен, Араюри, Тойвио, Хамелайнен, Тейлър, Камара, Спарв, Нисканен, Похянпало, Пуки.
Лига на нациите 5 кръг, неделя 15 ноември  България 19:00предстои  Финландия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР