Националният отбор по футбол на България загуби от Литва с

...
Националният отбор по футбол на България загуби от Литва с
Коментари Харесай

Агонията за България продължава след домакинско поражение от Литва в евроквалификациите

Националният тим по футбол на България загуби от Литва с 0:2 в мач от квалификациите за Евро 2024. Футболните национали остават без победа в актуалната 2023 година

Първият прецизен удар в дуела бе на сметката на гостите. Викинтас Сливка стреля от вътрешността на наказателното поле, само че Иван Дюлгеров избави. Федор Черних пък изпрати топката в противниковата врата, само че попадението незабавно бе анулирано поради засада.

Първото полувреме приключи по призрачен метод за " лъвовете ". Андриан Краев закъсня с шпагата си в краката на Юстас Ласицкас и бе изпъден след втори жълт картон. Само минута по-късно възпитаниците на Едгарас Янкаускас поведоха в резултата. След осъществяване на ъглов удар Пиюс Ширвюс бе най-съобразителен и стреля от непосредствена непосредственост за 1:0.

След почивката литовците се възползваха от численото си преимущество на терена и удвоиха задатъка си. Пиюс Ширвюс засече с глава центриране на Юстас Ласицкас.



Юстас Ласицкас също можеше да запише името си измежду голмайсторите, като изпрати топката в противниковата врата в 74-ата минута. Попадението му обаче бе анулирано след намесата на ВАР поради засада.

Литва измести България от предпоследната 4-а позиция в класирането на група " G " с актив от 5 пункта. България се смъкна до последното 5-о място с 2 точки.







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР