Националният отбор на Швейцария победи с 2:1 полуфиналиста от UEFA

...
Националният отбор на Швейцария победи с 2:1 полуфиналиста от UEFA
Коментари Харесай

Швейцария удари вяла Испания и прекъсна черна серия на иберийска земя

Националният тим на Швейцария победи с 2:1 полуфиналиста от UEFA EURO 2020 и финалист от предишното издание на Лига на нациите Испания.

С тези три точки „ кръстоносците “ събират общо 6 на третата позиция и са единствено на две зад „ Ла Фурия Роха “. На върха е Португалия с 10 пункта, а на дъното Чехия с 4.

Аканджи откри в 21-ата минута с глава, а Алба изравни в 55-ата. Равенството се задържа едвам три минути, преди Емболо да прониже за повторно иберийската селекция, с което в действителност оформи и крайния резултат.

Победата е първа за алпийската страна на испанска земя след 10 опита.

И двете селекции започнаха с офанзивите от първия съдийски сигнал, без въобще да мислят за дейности в отбранителен проект или изследване на съперника.

В 11-ата Емболо се беше устремил към Симон, само че загуби баланс, като остана подозрение, че Гарсия го фаулира. Сигнал от съдията обаче не последва.

Шест по-късно Емболо въпреки всичко съумя да се окаже самичък против стража и стреля, само че Симон избави. Беше обаче маркирана засада на нападателя на Монако.

Мануел Аканджи обаче откри в 21ата минута, когато вкара с глава за 1:0 след точно центриране от ъглов удар.

В самия завършек на полувремето Шакири можеше да удвои задатъка на " кръстоносците ", само че изстрелът му в близкия ъгъл бе отразен от Симон.

" Фуриите " започнаха по-добре втората част от своя противник и това даде резултат. 

В 55-ата минута Асенсио проби доста добре през центъра и насочи наляво към връхлитащия в наказателното Алба, който направи резултата 1:1.

Отговорът на гостите не закъсня - Емболо се възползва по най-хубавия метод след отклонена топка при един корнер и даде за повторно задатък на своята татковина.

Малшансът пък лиши " кръстоносците " от трето попадение в 62-рата, когато Рубен Варгас не съумя да се възползва от неточност на Унай Симон. 

FT / Испания - Швейцария 1:2

0:1 Мануел Аканджи 21`

1:1 Жорди Алба 55`

1:2 Бреел Емболо 58`

Испания:  Унай Симон, Сесар Аспиликиуета(87` - Карлос Солер), Ерик Гарсия, Пау Торес, Жорди Алба, Педри(70` - Маркос Йоренте), Серхио Бускетс, Гави, Пабло Сарабия(63` - Йереми Пино), Марко Асенсио(63` - Борха Иглесиас), Феран Торес(63` - Нико Уилямс)

Селекционер: Луис Енрике

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР