Националният отбор на Нова Зеландия по футбол за жени ще

...
Националният отбор на Нова Зеландия по футбол за жени ще
Коментари Харесай

Нова Зеландия сменя шортите на националките заради месечния им цикъл

Националният тим на Нова Зеландия по футбол за дами ще смени цвета късите панталони, част от домакинските екипи, от бели на синьозелени, поради безпокойството, което изпитват състезателките по време на месечния им цикъл, оповестиха от локалната футболна асоциация, представени от АП. Футболистките на Нова Зеландия ще носят новите си екипи в контролите против Исландия в петък и против Нигерия през идната седмица, както и на Световното състезание за дами, на което страната ще бъде хазаин взаимно с Австралия от 20 юли до 20 август. 

„ Това, че сменихме белите къси панталони е фантастично за дами, които изпитват тревога по време на месечния си цикъл “, съобщи нападателят Хана Уилкинсън. „ Това е нещо, с което дамите спортисти се сблъскват освен във футбола. В последна сметка тази смяна ще ни помогне да се концентрираме повече върху представянето си и демонстрира внимание към здравословното положение на спортистките “, добави националката на Нова Зеландия. 

Решението на футболната федерация на страната последва сходни ходове на народен отбор на Англия за дами, дамския Манчестър Сити и женския отбор на Ирландия по ръгби.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР