Националният отбор на Латвия спечели първото си отличие на световни

...
Националният отбор на Латвия спечели първото си отличие на световни
Коментари Харесай

Латвия надви САЩ и спечели исторически медал на Световното

Националният тим на Латвия завоюва първото си отличие на международни шампионати по хокей на лед за мъже, откакто победи Съединени американски щати с 4:3 след продължение в дребния край в Тампере. По-късно през днешния ден пък Германия може да завоюва първата си купа, само че на пътя на европейците е колосът Канада. 

Латвия е едвам 12-ият тим в историята, който печели отличие на международни шампионати. 11-и във безконечната ранглиста с един бронз повече е националният тим на Австрия, който е бил трети през 1931 и 1947.

Кристианс Рубинс се трансформира в воин за латвийците, откакто бранителят на Калгари Ранглърс от Американската хокейна лига (АХЛ) изравни резултата малко преди края на мача и вкара 1:22 минути след началото на продължението.
 Латвия повеждаше на два пъти през първата третина посредством Робертс Букартс и Янис Якс, само че американците изравняваха мигновено с попадения на Роко Грималди. Съединени американски щати даже взе преднина в третата част с гол на крилото на Калгари Флеймс - Матю Коронато, само че Рубинс изравни 5:39 минути преди финалната сирена.
Латвийският вратар Артурс Силовс спря 26 удара за успеха, а стражът на американците Кейси Десмит отрази 21 шайби.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР