Националният отбор на Канада по баскетбол ще може да разчита

...
Националният отбор на Канада по баскетбол ще може да разчита
Коментари Харесай

Канада ще разчита на най-доброто за световното първенство по баскетбол

Националният тим на Канада по баскетбол ще може да разчита на най-хубавите си играчи на идното международно състезание в Япония, Индонезия и Филипините, което ще се организира от 25 август до 10 септември.

Федерацията на " кленовите листа " разгласи късно вечерта в четвъртък лист от 18 баскетболисти, от които ще бъдат определени 12 за шампионата.

Сред извиканите са гардът Джамал Мъри, който преди броени седмици бе в основата на извоюваната от Денвър Нъгетс купа в НБА, гардът Шай Гилджъс-Алекзандър от Оклахома Сити Тъндър, както и крилото на Ню Йорк Никс Ар Джей Барет.

Дилиън Брукс, който при започване на месеца мина от Мемфис Гризлис в Хюстън Рокетс, също е измежду избраниците на селекционера Жорди Фернандес, а там е и 224-сантиметровият колежанин Зак Еди, който бе определен за " Играч на годината " в колежанското състезание на Съединени американски щати.

Люгуенц Дорт от Оклахома Сити Тъндър, Дуайт Пауъл от Далас Маверикс, Кели Олиник от Юта Джаз и Никел Алекзандър-Уокър от Минесота Тимбъруулвс също са измежду кандидатите за място в канадския състав, като в групата са още опитните Мелвин Еджим и Кевин Пангос, които се подвизават в Европа

Жребият за международното състезание отреди на Канада да бъде в група " Н " дружно с олимпийския вицешампион Франция и още тимовете на Ливан и Латвия.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР