Националният отбор на Хърватия остана без титла от Мондиала в

...
Националният отбор на Хърватия остана без титла от Мондиала в
Коментари Харесай

Колинда Грабар-Китарович - световна шампионка по емоции

Националният тим на Хърватия остана без купа от Мондиала в Русия. Балканските футболисти обаче са горди с достигането си до край, а звездите им - Лука Модрич, Марио Манджукич, Иван Ракитич и Даниел Субашич блестяха блестящо и си извоюваха привилегията да бъдат идоли на едно цяло потомство.

Малко по-високо от терена, на трибуните на съветските игрища, една жена мощно стискаше палци и крещеше " Хърватия! ", а при всяка офанзива скачаше и викаше. Тя не е нито футболна брачна половинка, нито майка на някой от вицешампионите. За сметка на това има големи отговорности, дадени ѝ от целия хърватски народ. Тя е президентът на страната Колинда Грабар-Китарович и от няколко дни е съществена тематика в международните медии.

Колинда извършва най-високата държавна служба в Хърватия от 2015 година насам, като е първата жена-президент на балканската страна, както и най-младият човек на тази позиция - сега е на 50 години. Известна е с демократичното си отношение към еднополовите бракове и абортите и работи за по-лесното осиновяване.



Извън политическите си безредици, Колинда е влюбена във... футбола. Или най-малко по този начин изглеждаше в Русия, където страстите ѝ не можеха да бъдат лимитирани, а извираха отвред.

Колидна се пови в съблекалнята на " ватрените " след осминафинала против Дания и без свят пя с футболистите, нацелува ги още преди да са се облекли и дори се скара на Лука Модрич, че е пропуснал дузпа.

След това се зае с професионални отговорности и отлетя за Брюксел за среща с други водачи, само че не пропусна да подари фланелка на тима на Доналд Тръмп и Тереза Мей.



Дни по-късно и часове преди финала, тя посети и Владимир Путин, който също има фланелка на сребърните медалисти.

Колинда бе изключитено прочувствена по време на цялата крайна среща, а майчинският ѝ инстинкт мазета на церемонията по награждаването.



Подгизнала от дъжда, с футболна фланелка и формален панталон, тя целуваше и прегръщаше хърватските футболисти като горда майка. На капитана Модрич, определен за най-хубав състезател на шампионата, изтри сълзите.

След това предложения Путин и Макрон в съблекалнята на хърватите, с цел да чуят и те късата ѝ, само че прочувствена тирада: " Скъпи момчета, бяхте толкоз положителни през днешния ден. Малко не ни доближи... "



След това заплака дружно с футболистите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР