Националният отбор на Белгия стартира по категоричен начин квалификациите за

...
Националният отбор на Белгия стартира по категоричен начин квалификациите за
Коментари Харесай

Белгия разпиля Швеция след хеттрик на Лукаку при завръщането на Златан

Националният тим на Белгия започва по безапелационен метод квалификациите за Евро 2024, откакто си тръна с победа с 3:0 като посетител на Швеция в първи мач от група „ F “. Над всички в срещата беше нападателят Ромелу Лукаку, който заби хеттрик (35’, 49’ и 83’), а също по този начин това бе и дебют за новия селекционер на „ алените дяволи “ - Доманико Тедеско, който размени на поста Роберто Мартинес след неуспеха на Световното състезание в Катар в края на предходната година.

По-бързо обаче този мач сигурно ще желае не помни ветеранът Златан Ибрахимович, който се завърна в националния тим на Швеция.

Първото положително състояние в дуела пристигна на сметката на гостите, когато Доди Лукебакио в шестата минута съумя да вземе една балонна топка центрирана в наказателното поле, след което я изстреля рисково по посока на долния десен ъгъл, само че там крайник постави защитник в жълто и я отклони в корнер.

Шведите дадоха отговор с чудесно влизане на Деян Кулушевски в наказателното поле и прекрасен удар, който мина зад тила на Тибо Куртоа, само че там от самата голлиния Вут Фаес съумя да почисти кълбото.

В 26-ата минута още веднъж гостите съумяха да сътворят заплаха, само че удар с глава на Артур Теате бе избавен от Робин Олсен. Няколко минути по-късно ново центриране съумя още веднъж да сътвори блъсканица в пеналта на домакините, само че защитник почисти в последна сметка.

Белгия обаче поведе в резултата в 35-ата минунта, когато още веднъж Доди Лукебакио още веднъж прати топката към границата на вратарското поле, а там рекордният голмайстор в историята на „ алените дяволи “ Ромелу Лукаку с глава означи 69-ото си попадение с фланелката на отбора за 0:1.

Шведите съумяха да осъществят прочут напън в края на първата част в търсене на бързо изравнително попадение и на няколко пъти вкараха рисково топката в наказателното поле на Куртоа, само че там нямаше кой да направи добър завършващ удар.

Футболистите на Доменико Тедеско вкараха второ попадение четири минути след начало на втората част, когато късо разиграване след корнер прати топката в Дони Лукебакио, той се оправи добре с Емил Форсберг, след което опита да центрира ниско, само че топката се отклони в Лукаку и след това във Виктор Линдельоф, с цел да влети за повторно в мрежата на Робин Олсен.

Двата отбора продължиха да демонстрират много отворен футбол и като че ли мислеха повече за своите офанзиви, а не толкоз за солидно показване в обрана, което даваше нови благоприятни условия за рискови положения. Яник Караско бе покрай нов гол в 69-ата минута, само че изстрелът му мина около дясната греда.

Ромелу Лукаку съумя да оформи своя хеттрик осем минути преди края на постоянното време, когато появилият се като запаса Йохан Бакайоко получи на десния фланг, където двама футболисти на Швеция се сблъскаха, младокът се оказа безусловно самичък и напредна, а след това пусна към нападателя на Интер и той от близко вкара третото си попадение в дуела.

С тази победа обаче Белгия зае единствено второто място в група „ F “, откакто Австрия вкара четири попадения в мрежата на Азербайджан в другия дуел. За „ алените дяволи “ следва контрола против Германия, до момента в който „ Тре кронур “ домакинстват на Азербайджан.

Great way to start our road to Germany.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР