Националният отбор на Беларус ще участва на предстоящото през пролетта

...
Националният отбор на Беларус ще участва на предстоящото през пролетта
Коментари Харесай

Беларус ще играе на световното първенство по хокей на лед

Националният тим на Беларус ще взе участие на идното напролет международно състезание по хокей на лед, въпреки да загуби правото да му бъде хазаин. Това разгласи шефът на локалната федерация Дмитрий Басков.

В понеделник Международната федерация по хокей на лед реши да лиши страната от правото да провежда шампионата дружно с Латвия поради сложната обществено-политическа обстановка след президентските избори през есента на предходната година. Редица спонсори на шампионата, включително и главният в лицето на Skoda, поддържаха тази последна мярка.

„ Ние доста почитаме работата на спортистите, по тази причина евентуално нямаме моралното право да действаме като нашите съперници, отнемайки фантазията на играчите да се състезават пред родна аудитория. Освен това в този момент имаме млад тим. Може би някои от хокеистите ще отидат за първи път на международно състезание “, съобщи Басков пред формалния уебсайт на Федерацията по хокей на лед на Беларус.

Световното състезание трябваше да се организира от 21 май до 6 юни. Един от домакините на шампионата ще бъде Латвия, а останалите разновидности се преглеждат от Международната федерация по хокей на лед.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР