Националният отбор на България за мъже под 20 години завърши

...
Националният отбор на България за мъже под 20 години завърши
Коментари Харесай

България завършва на четвърто място на европейското по снежен волейбол за мъже под 20 г.

Националният тим на България за мъже под 20 години приключи на четвърто място в дебютното за възрастта европейско състезание по снежен волейбол, само че и първото в историята българско присъединяване в шампионат на Стария континент.

Надпреварата се организира в грузинския зимен курорт Бакурани под егидата на Европейската конфедерация по волейбол (CEV).

Мартин Пашов, Константин Кючуков и Гавраил Цепенишев доближиха до борба за медалите след две победи и една загуба в първите два дни.

" Сутринта се поздравихме с празника. Всички свързаха националния празник с днешните мачове и бяха се настроили да играят на оптималните си благоприятни условия ", описа пред формалния уебсайт на Българската федерация по волейбол (БФВ) треньорът на момчетата и лидер на българската делегация Тошко Стоянов.

" Трикольорите " първо играха полуфинал, който изгубиха от любимеца Полша с 0:2 (13:15, 11:15). Поляците победиха с купата, откакто във финала се постановиха с 2:0 над Чехия, без да позволен загуба на шампионата.

" Полша е един извънредно квалифициран тим, доста мощен в офанзива и проведен. Абсолютно разруши на финала чехите и стана справедливо първенец. В нашия мач ние тръгнахме с празнично въодушевление и с положителни осъществявания в отбрана и в нахлуване. Разликата от единствено 1-2 точки се резервира съвсем до края. При 13:11 незабавно след наша отмора дадохме лесна точка и те взеха гейма. Вторият гейм беше съвсем повтаряне на първия с разликата, че играта на поляците стана по-организирана. Ние засилихте блокадата и извадихме сложни топки в отбрана, само че малко не ни доближи да ги натиснем по- изрично в нахлуване. Мачът завърши в тяхна изгода, само че момчетата се усещаха горди, че се бориха и че играха като равни на този отбор-машина ", разяснява Стоянов.

В спор за бронзовите медали българите отстъпиха против Турция 1 с 0:2 (13:15, 20:22), а срещата продължи 30 минути.

" За втория мач настройката в тима за битка за орден беше доста безапелационна и влязоха в мача извънредно прочувствено настроени, с голямо предпочитание за победа. Мачът се движеше равностойно с тима на Турция 1, който в последните две години е съвсем постоянно в топ 4 на европейските турове при мъжете! В този първи гейм след няколко щастливи отигравания в самия завършек на гейма турците победиха, което си беше чист шанс. Но във втория гейм нашите момчета потеглиха като опълченци! Без боязън с доста умни разигравания и безапелационна самодейност водеха гейма до 12 точка. Отново с шанс турците ни изравниха на 15-та точка и там пролича борбеният темперамент на нашия тим. Успяхме да поведем в самия край и бяхме на точка от изравняването на геймовете, когато неопределено присъждане ни открадна гейма. Така след доста прочувствен поврат и над 20 точки гейм ни се изплъзнаха медалите ", добави той.

Женският тим на България в състав Алара Изетова, Габриела Радева и Ерия Рашкова приключи на осмо място, откакто отстъпи в последната среща с 0:2 (12:15, 9:15) пред Румъния.

" Жените изиграха още веднъж един оспорван мач с една от новите сили в снежния волейбол - Румъния. Почувстваха насладата от положителните си осъществявания, а напрежението от предходните дни го нямаше. Малко не им доближи да осъществят още една победа ", приключи Стоянов, който е ръководител на Комисията по снежен волейбол към БФВ.

Българските национали бяха подкрепени на европейското състезание за мъже и дами под 20 години и от президента на федерацията Любомир Ганев.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР