Националният отбор на България триумфира като световен шампион по спортен

...
Националният отбор на България триумфира като световен шампион по спортен
Коментари Харесай

България е световен шампион в спортния риболов

Националният тим на България победи като международен първенец по състезателен лов на риба на пъстърва с изкуствени примамки. Рибарският мондиал се организира на река Въча покрай родопския град Девин с присъединяване на тимове от 17 страни. След нашите на подиума се качиха чехите и италианците. Освен златните медали в отборното класиране, българският играч Тодор Костадинов стана международен първенец в самостоятелното класиране. На второ място приключи различен българин - ЛюсиДремалов, трети стана италианецът Давиде Недроти.
 Снимка 618277
Източник:

За двата спортни дни българските състезатели уловиха общо 368 пъстърви, най-вече от всички тимове. Нашите излязоха на Въча предвождани от капитана Георги Гетов (КСР " Михалково " ), в състава бяха още Тодор Костадинов ( " Фиш 24 " ), ЛюсиДремалов ( " ФишингЗоун " ) и Стефан Йорданов ( " МФ Такъл " ). И четиримата се оказа чудесно готови в риболова на балканска пъстърва с блесна, воблер и силикон. С две секторни победи още в първия манш в събота и уловени 146 риби нашите оглавиха класирането. Във втория спортен ден съставите на Чехия и Италия се пробваха да нападат купата, само че българите още веднъж демонстрираха най-майсторския улов и отнесоха конкуренцията със смайваща разлика в точките. Тодор Костадинов сграбчи международната купа по извънредно трагичен метод, с две уловени пъстърви в последната минута на надпреварата.
 Снимка 618276
Източник:

За международното състезание Въча беше зарибена с един звук пъстърва. Реката беше разграничена на четири бранша, като във всеки от тях ловеше по един играч от всяка от участващите народи. Стотиците фенове станаха очевидци на евентуално най-атрактивното съревнование по състезателен лов на риба, провеждано в миналото у нас. Риболовът беше извънредно динамичен, с доста придвижване на състезателите по брега на Въча. Пъстървите бяха доста борбени, при изваждането им скачаха над водата и нерядко успяваха да се откачат от куките, които по правилник са без контри. Всеки от рибарите беше задължен да пусне назад уловената риба във водата.
 Снимка 618275
Източник:

Президентът на международната федерация по състезателен лов на риба ФИПС проф. УгоКлаудиоМатеоли благодари на Българската федерация по риболовни спортове и община Девин за отличната организация на международното състезание. " Бил съм на шест международни шампионати във вашия град, и постоянно са се получавали доста мощни надпревари. Сега бяха уловени над 3500 пъстърви, което е величествен резултат ", съобщи Матеоли на церемонията по награждаването, която се организира в центъра на Девин.

Президентът на БФРС Георги Михайлов, който хвърли доста старания в провеждането на шампионата, добави: " Изключително сме щастливи от големия триумф. Всички мечтаехме за тази шампионска купа, само че не вярвахме, че може да бъде извоювана по толкоз безапелационен метод ". Той похвали и отличната работа на треньорския екип, който включваше родопските асове на риболова Любомир Бояджиев и Евгений Бон, старозагорецът Петко Иванов, майсторите на изкуствени примамки за лов на риба Петър Лаков и Янко Алексиев, както и младия експерт от София Боян Ярков. Кметът на Девин Здравко Иванов пък предсказа купата на нашите в речта си още при откриването на международното състезание, и прогнозата му се оказа вярна.

За българските майстори в улова на пъстърва със спининг това е най-големият триумф за всички времена. Дотук нашите имаха извоювани три бронзови медала отборно, една вицешампионска купа на Георги Гетов самостоятелно и трето място на Тодор Костадинов. Гетов и Костадинов влизат в топ 5 на международната класация на ФИПС.
 Жесток скандал разтресе спортния лов на риба
Жесток скандал разтресе спортния лов на риба

Двама мошеници влизат в пандиза, пъхали тежести в рибите
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР