Националният отбор на България по волейбол за юноши до 17

...
Националният отбор на България по волейбол за юноши до 17
Коментари Харесай

Юношите на България продължават без загуба на Европейското

Националният тим на България по волейбол за юноши до 17 години реализира четвърта поредна победа на европейското състезание в София. В мач от група " А " състезателите на треньора Мартин Стоев се постановиха с 3:1 (18:25, 28:26, 25:13, 25:23) над Финландия, с което на практика си осигуриха класиране за идната фаза на шампионата.

С изключение на третия гейм, в който българите завоюваха на 13 точки, дуелът не бе по никакъв начин елементарен за тях и те срещнаха сериозен отпор от търсещия първи триумф отбор на скандинавците. В първия гейм Финландия имаше изрично преимущество и завоюва с 25:18.

Във втория играта се водеше точка за точка, само че с повече централизация и малко шанс в края България изравни след 28:26. В третия гейм преимуществото на българските момчета бе най-сериозно и те завоюваха елементарно с 25:13. Ключов обаче се оказа четвъртият, в който Финландия бе доста покрай изравняването на резултата. Гостите поведоха с 19:15, а по-късно и с 23:18 точки. Последва обаче невероятна серия от 7:0 точки за българския отбор, който обърна гейма и с това завоюва мача.

България ще се класира за полуфиналите, в случай че по-късно през днешния ден Франция победи Турция или в четвъртък България се наложи над " петлите ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР