Националният отбор на България по волейбол за жени до 17

...
Националният отбор на България по волейбол за жени до 17
Коментари Харесай

Девойките с втора поредна победа на Европейското

Националният тим на България по волейбол за дами до 17 години победи отбора на Грузия с 3:0 (25:17, 25:17, 25:15) на Европейското състезание във Върнячка баня (Сърбия).

България стартира в състав: Калина Венева, Божидара Арнаудова, Габриела Жекова, Вяра Парапунова, Деница Ангелова и Мариела Петрова с либеро Виктория Нинова.

България изоставаше в резултата в първия гейм с 10:12, само че направи поврат с помощта на три аса на Божидара Арнаудова.

Отборът поведе с 24:17 и затвори частта след сполучлива офанзива на Габриела Жекова.

Във втория гейм българките натрупаха задатък още първоначално, като разликата стигна до 20:14, а по-късно още веднъж завършиха частта с 25:17 след сполучлива обсада на Деница Ангелова.

В третата част отборът на Владислав Тодоров бе още по-убедителен, като даде на Грузия да направи единствено 15 точки.

Тимът на Тодоров бе по-добър във всички детайли на играта, като направи цели 12 аса против 5 на противника и 11 сполучливи блокади против 5 на грузинките.

Калина Венева бе най-резултатна за България с 13 точки, а Габриела Жекова се регистрира с 12. За грузинките 11 точки означи Магда Кобаидзе.

Това бе втора поредна победа за младите българки, които във вторник се постановиха над отбора на Нидерландия с 3:1.

Утре е срещата с Естония, която стартира в 13:00 часа. Тимът на България е преди всичко в Група 1 с 6 точки, преди мача сред тимовете на Хърватия и Италия.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР