Националният отбор на България по мини футбол записа втори страхотен

...
Националният отбор на България по мини футбол записа втори страхотен
Коментари Харесай

България мачка в Световното по мини футбол

Националният тим на България по мини футбол записа втори страховит триумф на Световното състезание в ОАЕ. “Трикольорите “ победиха Япония с 3:0 във втория си мач от група Е. С два гола през днешния ден се регистрира Любомир Генчев. Той се разписа в 21-ата и 43-ата минута. Ангел Рахов (37′) добави едно попадение за класическата победа. С нея българите си подсигуряваха присъединяване в идната фаза на шампионата.

“Лъвовете ” са с цялостен актив от 6 точки от първите си два мача. След два дни ще се изправят и против новобранеца в групата – Оман, който дотук записа две загуби – от Япония с 1:13 и от Черна гора с 1:10.

Мачът стартира равностойно, а в третата минута японците пробваха удар от разстояние, който не откри очертанията на вратата. В седмата Денис Иванов стреля от дребен ъгъл, само че противниковият пазач внимаваше и мазета в корнер.

Малко по-късно пък Димитър Каров също се отличи със страхотна интервенция, отразявайки рисков изстрел от директен свободен удар.

В 16-ата минута “лъвовете ” проведоха положително нахлуване, а Димитър Александров се озова на добра позиция в наказателното поле на Япония, само че беше спрян от вратаря. Секунди по-късно мощен шут на Денис Иванов също беше уловен от стража на “сините ”.

В 21-ата минута по-активните дейности на българите дадоха резултат. Любомир Генчев получи топката отдясно, навлезе с нея към центъра и с прекрасен удар в десния ъгъл не остави шансове за интервенция на японския вратар.

В самия завършек на първото полувреме Рахов стреля с глава, само че кълбото попадна в обсега на стража на азиатците и не се стигна до втори гол.

След почивката тимът на Япония стартира по-агресивно в търсене на изравнително попадение, само че нашите момчета се справяха в отбрана и не допускаха да се стигне до нещо по-опасно пред Димитър Каров.

В 32-ата минута удар на Александров от близко мина над задачата. След това пред него се откриха още две положителни благоприятни условия, от които обаче нападателят не съумя да се възползва.

В 37-ата минута играчите на Николай Михов откраднаха топката в средата на терена и проведоха светкавична контраофанзива. Тя бе приключена сполучливо от Ангел Рахов – 2:0.

В 43-ата минута Любомир Генчев оформи класическия резултат от дузпа, отсъдена поради жестоко нарушаване против наш играч от вратаря на Япония.

5 по-късно горната греда спря Николай Маринов от това да повиши на 4:0. В последната минута Каров реагира по страховит метод при отдалечен удар на състезател в синьо. По този метод България записа втора суха мрежа.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР