Националният отбор на България по гребане се подготвя на гребния

...
Националният отбор на България по гребане се подготвя на гребния
Коментари Харесай

Гребците ни се готвят усилено за световното първенство в Пловдив

Националният тим на България по гребане се приготвя на гребния канал в Пловдив. Предвиденият лагер в Турция бе пренасочен към града под тепетата, а повода бе нестабилната сеизмична конюнктура в страната. 

Едно от преимуществата на този лагер е, че точно тук в Пловдив ще се организира международното състезание по гребане за мъже и дами до 23 години в края на юли т.г. За в този момент България ще взе участие с двете лодки, които ни показаха предходната година във Варезе Италия - Емил Нейков - скиф, и двойката без рулеви - Цветомир Малинов и Иван Янкулов.

„ За момента всичко върви обикновено, времето е с нас, топло е. Прекрасни са изискванията на гребния канал в Пловдив. Има вода. Надявам се, идната седмица времето да захлади малко, само че да бъде благосклонно към нас по този начин, че за момента всичко върви по проект ", показа пред Българска национална телевизия Румяна Нейкова.

" Доволен съм. Първо, тук е доста по- топло. Има материална база, и като цяло е много по- добре от доста други места и се радваме, че сме тук “, показа и Цветомир Малинов.

Иван Янкулов също съобщи, че подготовката минава доста добре.

" Започваме да въртим първите километри за годината и развиването е оптимално “, изясни Янкулов.

Десислава Ангелова изясни какво е да се приготвя под управлението на олимпийската и международна шампионка Румяна Нейкова.

„ Не е елементарно да си единствена жена. Надяваме се от младото потомство да дойдат нови девойки. Старая се. Давам оптималното от себе си. Тя доста ни оказва помощ, доста ни поддържа. Хубаво е, извънредно скъпо е, че имаме олимпийска шампионка, от която да взимаме образец “, показа Ангелова пред Българска национална телевизия.

„ Най- евентуално всички сме подготвени. Все отново престоят покриване на квоти. Надяваме се тази година да можем да вземе колкото може повече квоти, и също по този начин всички се приготвяме много сплотено. Самата федерация подготвя да упражняваме дружно. И общо взето, се надяваме да извлечем оптималното от нашите старания “, разяснява Лазар Пенев.

Националът Кристиян Василев също се приготвя с тима, тъй като за него предстоят други значими надпревари.

„ Участвал съм тук в Пловдив и чувството е ужасно пред лична аудитория. Те ще го изпитат. Надявам се да извлекат максимума. От мен, какво да очаквате? Най- значимото е края на годината да спечелим олимпийска квота ", разяснява Василев.

Борис Йотов разяснява по-малкия интервал за подготовка преди идващите Олимпийски игри през 2024 година предвид на това, че Игрите в Токио се организираха през 2021 година

„ Ще се постараем да се оправим, не сме спирали да упражняваме. Така, че дали интервалът е 3 години, или 4 години ние ще се постараем да дадем всичко от себе си, от нас самите, с цел да можем да ги покрием квотите “, изясни Борис Йотов.

„ В момента поставяме старания да бъдем в най-хубава форма за международното. Очакванията към мен и към всички останали са много огромни, тъй като имаме положителни класирания последните години. И в този момент всички чакат ние да бъдем в топ равнище за международното, което е тук в Пловдив. Може би това малко като отговорност повече тежи. Но, другояче, да, с изключение на за международното тук ще се подготвим и за квотите през септември и се надявам да създадем доста добър мъжки тим “, показа Емил Нейков.

" Свикнал съм с изискванията тук. Познавам доста добре тази писта и допускам, че това ще ми помогне “, добави Нейков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР