Националният отбор на България по футбол загуби 1:3 на ст.

...
Националният отбор на България по футбол загуби 1:3 на ст.
Коментари Харесай

Унгария ни отнесе с 3:1 в София, ”юнаците” са аут от Евро 2021

Националният тим на България по футбол загуби 1:3 на ст. „ Васил Левски “ от Унгария в полуфиналния плейоф за Евро 2021 година И отпадна. Унгарците ще се изправят против Исландия в Будапеща в мач, чийто победител се класира за европейските финали. В другия полуфинал нощес Исландия победи Румъния с 2:1 вкъщи.
Нашите играха мощно през първото полувреме, само че гол вкараха противниците. Срещата стартира неприятно за отбора на Георги Дерменджиев, откакто още в 17-та минута централният бранител на гостите Вили Орбан се разписа след центриране от корнер, при което бранителите на България не се намесиха добре.

Вторият гол на унгарците падна при започване на второто полувреме - Золт Калмар направи 0:2 със мощен изстрел от свободен удар, при който Краев подскочи и се обърна с тил на стената издигната от Пламен Илиев, а последният реагира постепенно.

Няколко минути по-късно нашите първо получиха право да изпълнят дузпа за нарушаване против Краев, само че след консултация с ВАР реферът Шимон Марчиняк върна нарушаването на границата на наказателното поле, въпреки и повторенията да демонстрираха, че то бе вътре.

В идващите минути запасите Георги Йомов и Кирил Десподов също имаха искания за дузпи, само че си останахме единствено с перетнциите.

В 75-та минута Неманя Николич постави точка на разногласието с трети гол за Унгария, пристигнал след центриране отляво.

Минута преди края на постоянното време Йомов означи почетното попадение за България след добра асистенция на Исмаил Иса, само че той бе единствено за персонална разтуха и за сухата статистика.

За последно България игра на огромно състезание през 2004 година - на европейското в Португалия, където първенец стана Гърция. Оттогава без нас се изиграха още 3 европейски шампионата, а на мондиали не сме ходили от 1998 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР