Националният отбор на България по баскетбол за момичета до 16

...
Националният отбор на България по баскетбол за момичета до 16
Коментари Харесай

Момичетата ни са на 1/4-финал на европейското по баскетбол -

Националният тим на България по баскетбол за девойки до 16 години се класира на четвъртфиналите на Европейското състезание, Дивизия B в Подгорица (Черна гора).

В последния си мач от груповата фаза възпитаничките на Таня Гатева реализираха трагична победа против домакините от Черна гора със 70:64 (20:14, 20:19, 17:12, 13:19) и откриха място измежду осемте най-хубави отбора на шампионата.

След триумфа на Турция против Норвегия, националките се нуждаеха от победа с най-малко 5 точки против любимеца в групата. Те изиграха страховит дуел и даже поведоха с 18 точки разлика при започване на последната част. Въпреки че пропиляха съвсем огромна част от задатъка си в края, демонстрираха темперамент и измъкнаха триумфа с нужната разлика.

В тройната въртележка, която се получи, Турция завоюва групата, а България остана на второто място. На четвъртфиналите в четвъртък българките ще се изправят против спечелилия в група " А " Сърбия.

Деница Манолова беше най-полезна за триумфа с 33 точки и 8 битки, Елена Драгоева осъществя 12 точки и 7 битки, Димана Костова се регистрира с 11 точки и 9 битки, а 10 точки добави Моника Борисова.

За домакините Йелена Булаич се регистрира с 25 точки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР