Националният отбор на България по баскетбол за младежи до 20-годишна

...
Националният отбор на България по баскетбол за младежи до 20-годишна
Коментари Харесай

Младежите ни допуснаха обрат от Швеция и ще спорят за седмото място на Евробаскет 2022

Националният тим на България по баскетбол за младежи до 20-годишна възраст претърпя трета поредна загуба на Европейското състезание в Грузия.

Тимът ни позволи поврат, откакто водеше с 10 точки, и отстъпи на Швеция с 67:73. Така българите ще се борят за седмата позиция в крайното класиране, като на следващия ден ще се изправят против Северна Македония. Шведите пък ще се изправят против Латвия в борба за петото място.

В първите три елементи българите демонстрираха, че са преглътнали до някъде разочарованието от изгубения четвъртфинал през вчерашния ден. Умората обаче натежа в краката, изключително в последната четвърт, изрично извоювана от шведите с 20:11.

Скандинавците завоюваха битката под кошовете и демонстрираха по-добра пукотевица от отдалеченост, като направиха и по-малко неточности в мача.

Пореден доста мощен мач изигра капитанът на българите Емил Стоилов. Центърът остана на две битки от нов дабъл-дабъл в шампионата, като приключи с 21 точки, 8 битки и 4 чадъра. Константин Костадинов още веднъж бе на терена най-дълго време, като приключи с 12 точки и 7 битки. Лъчезар Тошков се разписа със 7 точки, 6 битки и 5 асистенции.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР