Националният отбор на България по баскетбол за мъже приключи четиридневния

...
Националният отбор на България по баскетбол за мъже приключи четиридневния
Коментари Харесай

Националите по баскетбол победиха Левски Лукойл в контрола

Националният тим на България по баскетбол за мъже завърши четиридневния си предварителен лагер за квалификациите за европейско състезание с победа със 75:61 над Левски Лукойл. Това бе втори триумф за играчите на Росен Барчовски, които в понеделник вечер надиграха и А1 Академик с 86:78.

В срещата със " сините " в състава на България бе Йордан Минчев, до момента в който съотборникът му Чавдар Костов игра за Левски Лукойл. Другите двама баскетболисти на носителя на купата на България, извикани за минилагера - Венцислав Петков и Христо Захариев, не взеха присъединяване в мача.

В днешния мач в игра за Левски Лукойл се появи центърът Зейн Ноулс, който евентуално ще бъде най-новото попълнение в отбора. Националният тим стартира доста мощно срещата и поведе с 32:11, което бе и най-голямата разлика в мача. Постепенно Левски Лукойл понижи изоставането си и преди последната четвърт " трикольорите " водеха с едвам 3 точки при 50:47. В заключителните 10 минути преимуществото още веднъж бе на страната на националите, които в последна сметка се поздравиха с победа.

Най-резултатни в срещата за националите бяха Божидар Аврамов с 14 точки и Йордан Минчев с 13. За Левски Лукойл Чавдар Костов, Асен Великов, Данило Тасич и Зейн Ноулс вкараха по 13 точки.

Националният тим ще се събере за нов лагер в Ботевград на 12 февруари в Ботевград, преди гостуването на Гърция на 21 февруари за начало на квалификациите и семейството на Латвия три дни по-късно.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР