Националният отбор на България по баскетбол приема тима на Литва

...
Националният отбор на България по баскетбол приема тима на Литва
Коментари Харесай

ОЧАКВАЙТЕ НА ЖИВО: България - Литва

Националният тим на България по баскетбол приема отбора на Литва в петия си мач от груповата фаза на квалификациите за Световното състезание през 2023 година, което ще се организира следващата година в Индонезия, Филипините и Япония. Сблъсъкът в зала „ Арена Самоков “ започва в 19:00 часа и ще може да го наблюдавате в директно предаване по NOVA SPORT. На уеб страницата Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от дуела.

„ Лъвовете “ заемат третото място в група „ F “ все още с баланс от 1 победа и 3 загуби, какъвто е и този на четвъртия Чехия. Както е известно, към идващия стадий на квалификациите се класират първите три отбора, до момента в който четвъртият отпада от борбата. Л

Литва, от своя страна, са първи в нашата група с четири триумфа от четири срещи, до момента в който на втора позиция е Босна и Херцеговина с по 2 победи и също толкоз провали. Именно босненците пък гостуват на Чехия от 21:00 в доста значим мач за ориста на България.

За България се чака присъединяване в днешния конфликт да вземат огромната ни звезда Александър Везенков, както и Дий Бост.

Групата на България: Димитър Димитров (Балкан), Александър Везенков (Олимпиакос), Андрей Иванов (Черноморец), Емил Стоилов (Естудиантес), Йордан Минчев (Левски), Константин Костадинов (Палмер), Александър Янев (Берое), Чавдар Костов (Левски), Станимир Маринов (Балкан), Деян Карамфилов (Рилски спортист), Дий Бост (Галатасарай), Павлин Иванов (Рилски спортист)

Групата на Литва: Игнас Браздейкис (Орландо Меджик), Мариус Григонис (за последно в ЦСКА Москва), Тадас Седекерскис (Баскония), Гитис Масиулис (Билбао), Каролис Лукошунас (Жалгирис), Лауринас Бритас (Жалгирис), Арнас Величка (Неапол), Гитис Радзявичюс (Ритас), Ейгирдас Жукаускас (Тофаш), Мартинас Еходас (Венеция), Томас Димша (Тревизо) и Витенис Чижаускас (Булазак)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР