Националният отбор на България по баскетбол на колички спечели първия

...
Националният отбор на България по баскетбол на колички спечели първия
Коментари Харесай

Националният отбор на България по баскетбол на колички спечели първи мач

Националният тим на България по баскетбол на колички завоюва първия формален мач в историята си. В пръскащата се по шевовете зала " Триадица " в откриващия ден на европейското състезание, дивизия С, на което София е хазаин, баскетболистите на Владимир Искров се постановиха над Унгария с резултат 50:33.

Преди срещата се организира и формалното разкриване на шампионата, а в препълнената зала " Триадица " местата не стигнаха за всички фенове.

Част от откриването беше и националният тим на България за девойки до 16 години, който поддържа националите на колички. Състезателките, водени от Лъчезар Коцев и Гергана Славчева, изпяха дружно с момчетата на колички химна на България!

Георги Иванов изигра доста мощен мач за спечелилите, завършвайки с 16 точки и 11 битки. По 7 вкараха Александър Попов (6 борби) и Димитър Костов. Мартин Иванов бе доста потребен с 8 битки, 3 асистенции, 5 откраднати топки и 4 точки. Силно се показа и капитанът Николай Ваклинов - 9 битки и 2 точки. Стюарт Олсън дебютира за България с 8 битки и 2 точки.

Утре във втория си мач националите ни ще се изравят против Чехия от 16:15 часа.
 Министър Кралев откри Европейското състезание по баскетбол на колички
Министър Кралев откри Европейското състезание по баскетбол на колички

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР