Националният отбор на Азербайджан по футбол е вторият съперник на

...
Националният отбор на Азербайджан по футбол е вторият съперник на
Коментари Харесай

Кадрови проблеми в Азербайджан преди мачовете с Монголия и България

Националният тим на Азербайджан по футбол е вторият противник на България в шампионата FIFA Series в Баку, като мачът сред двата тима ще се играе на 25-и март на стадион " Тофик Бахрамов " в Баку. Преди това домакините ще посрещнат на същото място на 22-и непознатата селекция на Монголия.

Азербайджан сега е без непрекъснат треньор след напускането на италианеца Джани де Биази, а тимът ще бъде воден от краткотрайния ментор Ариф Асадов. Той извика 24 футболисти, само че халфът на Карабах (Агдам) Алексей Исаев беше изваден от тима поради травма късно нощес.

Домакините се тормозят, че не всички техни национали са в добра форма и имат нужната игрова процедура. На първо място това се отнася за нападателите Муса Гурбанлъ, Рамил Шейдаев и Ренат Дадашов. И до момента в който при Гурбанлъ е обикновено, защото едвам в този момент неговият Юргорден стартира с формалните мачове, то другите двама в турските си клубове Коджаелиспор и Хатайспор или не могат да се приспособяват, или пък мъчно намират място в стартовите 11.

Неочаквано е попадането в тима на халфа на украинския Полесие (Житомир) Емил Мустафаев. Той няколко пъти е канен, само че очевидно очаквайки да бъде видян за отбора на Украйна, е отказвал. Сега обаче е приел поканата на Aзербайджан

" Отсъствието от състава на Антон Кривоцюк - бранител на Теджон Ситизен в Корея, както и на нападателя на Динамо (Загреб) Махир Емрели се дължи на травми. Говорих и с двамата. Що се отнася до новите лица, то това са Мустафаев, както и Вусал Исгандерли, който играе в Турция и от дълго време не беше викан в националния тим. Третият е Ръза Джафаров, вратар на Нефтчи ", описа за кадровите промени краткотрайният треньор.

Отлично усещане прави Йозан-Джан Кьокчу, който се намира във формата на живота си за нидерландския втородивизионен ФК Айндховен. Там той играе като ляво или дясно крило и досега е вкарал 10 попадения, като е добавил още 2 асистенции.

" Въпреки че резултатът не е доста значим в другарските мачове, ние излизаме във всеки мач за победа. Една от задачите ни е да спечелим и двата мача и да вдигнем още повече морала на тима. Ще се опитаме да реализираме сполучливи резултати в идните срещи с Монголия и България ", добави Ариф Асадов.

Състав на Азербайджан за мачовете против Монголия и България:

Вратари: Шахрудин Магомедалиев (Адана Демирспор, Турция), Салахат Агаев (Сабаил), Ръза Джафаров (Нефтчи);

Защитници: Амин Сейдиев (Сабах), Бахлул Мустафазаде, Елвин Джафаргулиев, Торал Байрамов, Бадави Хусейнов (всички от Карабах), Гисмат Алиев (Зира), Рахил Мамедов (ЛКС Лодз, Полша), Бахтияр Хасанализаде (Тузласпор, Турция);

Полузащитници: Джошгун Диниев (Юмраниеспор, Турция), Еди Исрафилов, Емин Махмудов, Филип Озобич (всички от Нефтчи Баку), Елвин Джамалов (Сабах), Емил Мустафаев (Полесие Житомир, Украйна), Джейхун Нуриев (Зира);

Нападатели: Вусал Искендерли (Болуспор, Турция), Йозан-Джан Кьокчю (ФК Айндховен, Нидерландия), Муса Гурбанлъ (Юргорден, Швеция), Рамил Шейдаев (Коджаелиспор, Турция), Ренат Дадашов (Хатайспор, Турция)/ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР