Националният осигурителен институт предоставя информация от Австрийската служба за социално

...
Националният осигурителен институт предоставя информация от Австрийската служба за социално
Коментари Харесай

С колко вдигат пенсиите в Австрия

Националният застрахователен институт дава информация от Австрийската работа за обществено обезпечаване за пенсиите в Австрия през тази година. Увеличението на пенсиите за 2023 година зависи от размера на общия месечен приход от пенсии на обещано лице. При общ приход от пенсии (бруто) до 5670 евро нарастването е с 5,8%, а от 5670 евро нагоре – с 328.86 евро.

Общият приход от пенсии на обещано лице е сумата от неговите пенсии от наложителното пенсионно обезпечаване (преди използването на наредбите за прекъсване и намаляване), на която лицето има право към 31 декември 2022 година За общия приход от пенсии също по този начин вземат под внимание всички специфични пенсии (това са помощи, които се покриват от „ Закона за Ограничение на Специалните Пенсии “, BGBI. I No. 46/2014), както и помощите за възраст и обезщетение за претърпели лица, според Федералния Пенсионен Закон за Театрални Служители и Федералния Пенсионен Закон за Служители на Железницата.

Пенсионери взимат шест пъти по-голяма пенсия

Увеличението на пенсията ще бъде съразмерно разпределено към обособените пенсии, в случай че се получават две или повече пенсии, отпуснати от наложителното пенсионно обезпечаване. Цялата сума на регулирането на пенсията през първата година след началото на приемане на пенсията, се получава единствено от нови пенсионери, в случай че приемането на пенсията е почнало на 1 януари 2022 година
 istock istock
При по-късни дати на пенсиониране /начални дати (възникване на правото), пенсионерите получават част от нарастването според от месеца на влизане в действие на решението или отпущането на пенсията. Увеличението възлиза минимум на 2.9%, при изискване, че нарастването на всички пенсии на лицето не надвишава оптималната стойност от 328.86 евро, прецизират от Национален осигурителен институт.

По-подробна информация може да бъде открита на уеб страницата на австрийска работа за обществено обезпечаване на следния линк https://www.oesterreich.gv.at/themen/arbeit_und_pension/pension/1/Seite.270300.html.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР