Националният осигурителен институт отчита по-малко нови пенсионери, в пъти по-малко

...
Националният осигурителен институт отчита по-малко нови пенсионери, в пъти по-малко
Коментари Харесай

Геноцид В България! Страшна Новина За Българските Пенсионери Непосредствено Преди Коледа!

Националният застрахователен институт регистрира по-малко нови пенсионери, в пъти по-малко пенсионирали се военни и служители на реда и понижаване на новите инвалидни пенсии, осведоми " Сега ". Близо 75 хиляди са новоотпуснатите пенсии към края на септември тази година, което е с съвсем 10% по-малко от предходната година. Намалението е впечатляващо при чиновниците от бранш " Сигурност " - в случай че през септември 2016 година Национален осигурителен институт е отпуснал пенсия на близо 6700 военни и служители на реда, то тази година за деветте месеца са се пенсионирали едвам 1800 техни сътрудници.

Възрастта за пенсиониране за тези чиновници е 53 година Инвалидните пенсии също понижават, само че доста по-слабо - от 31 200 на 29 200. Тоест голяма част от новите пенсии не престават да бъдат инвалидни. Пенсионерите са 2.169 млн., което е с към 12 хиляди по-малко по отношение на същия интервал на м.г. броят на пенсиите е близо 2.6 млн. поради получаваните повече от една пенсия от един човек. 652 хиляди от пенсионерите получават най-малко една инвалидна пенсия. Инвалидните пенсии са 459 хиляди, а обществените пенсии за неработоспособност, които се отпускаха до 2015 година на пенсионери, са още 428 хиляди. За всички тях разноските към септември са над 1.2 милиарда лева А разноските за всички пенсии и добавките към тях са 6.7 милиарда лева, или с 3% повече от м.г. След нарастването на минималната пенсия на 180 лева от 1 юли и индексацията с 2.4% на останалите пенсии междинната пенсия е стигнала 340.33 лева

Средната пенсия при мъжете е 404 лева, до момента в който при дамите е доста по-ниска - 294 лева След нарастването на минималната пенсия най-вече възрастни хора у нас получават сред 200 и 250 лева месечно - 381 хиляди души, или съвсем 18% от всички. Между 180 и 200 лева получават към 85 хиляди възрастни хора, които от 1 октомври би трябвало да вземат новата минимална пенсия от 200 лева С пенсия до 180 лева са 357 хиляди пенсионери, на които осигуровките не стигат и за минималната пенсия, само че Национален осигурителен институт доплаща до нейния размер. Над 44 хиляди пък са пенсионерите, чиито осигуровки стигат за по-висока пенсия, само че не могат да я получат, тъй като са лимитирани на тавана от 910 лева Той ще се резервира и през идната година. Картината по райони демонстрира, че с най-ниските междинни пенсии са хората в Кърджали и Разград. Там междинната пенсия е надлежно 269 лева за област Кърджали и 270 лева за област Разград.

Това са районите с най-ниски пенсии и за м.г. Под 300 лева е междинната пенсия за т.г. още във Видин, Силистра, Търговище и Шумен. Към предишния септември областите с под 300 лева бяха 10, а в този момент са шест. Най-висока остава междинната пенсия в столицата - 415 лева.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР