Националният осигурителен институт е разпоредил в бюджета на Държавното обществено

...
Националният осигурителен институт е разпоредил в бюджета на Държавното обществено
Коментари Харесай

Близо 13 млн. лева са изплатени неправомерно от НОИ на хора, спекулирали с болнични листове

Националният застрахователен институт е разпоредил в бюджета на Държавното публично осигуряване да се върнат над 12,7 милиона лв., които са неоснователно изплатени осигурителни плащания за предходната година.

Данните са от ревизионната активност на Националния застрахователен институт върху юридически и физически лица, осъществени инспекции през предходната година, като от близо 13 000 разпоредби за връщане на над 9 милиона лв., към ноември тази година са погасени повече от 6 милиона лв..

Става въпрос за неправомерно заплащане на обезщетение и лихвите върху тях за болест, бременност и раждане, развъждане на малко дете, както и суми за пенсии, изплатени непозволено след гибелта на правоимащи лица.

Други 3,5 милиона лв. също са открити под формата на актове за начет и по тях погасената сума е над 600 000 лв., като бизнесът апелира пред съда изплащането на 2 800 000 лв., най-много за интервала на коронавирус пандемията и държавната помощ за опазване на заетостта през този интервал.

Неправомерно платените суми Национален осигурителен институт събира най-много със запори в банките върху сметките на длъжниците, написа Pariteni.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР