Националният оперативен щаб е взел решение за разширяване на кръга

...
Националният оперативен щаб е взел решение за разширяване на кръга
Коментари Харесай

Разширява се кръгът на лицата, които ще бъдат тествани за коронавирус COVID-19

Националният действен щаб е взел решение за разширение на кръга на хората, които ще бъдат тествани за ковид. Това заяви пред публицисти началникът на ВМА генерал-майор Венцислав Мутафчийски.

Той осведоми, че 19 проби са направени във ВМА - всички са негативни, и четири проби - в Националната лаборатория, които също са негативни. Пробите от Варна не са пристигнали към днешния ден в Националната лаборатория.

До два дни се планува да дойде помощта от Турция от маски, гащеризони, калцуни. Сега се прецизира и какъв брой проби за ковид ще ни дарят, заяви Мутафчийски. Той изрази приятна изненада, че частни лица също са изразили предпочитание да дарят проби за ковид.

Турция подарява на България персонални защитни средства и проби за COVID-19

"Решихме да създадем ексклузивен скрининг на хората, които са с вирусни инфекции, като изцяло осъзнаваме, че голямата част от тях ще са породени от най-актуалния сега вариант на грипа, вид "Б " - "Виктория ", осведоми основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. "Но предвид на това да не пропуснем и минимален късмет, даже и при хората, които не са пътували в рискови региони, само че са контактували може би по различен метод, взехме решение да разтеглим този кръг и през седмицата ще наберем проби от всички лица с сходна симптоматика ", добави той. Кунчев посочи, че тези пациенти лежат нормално в огромните лечебни заведения в страната и жестоко става въпрос за сред 150 и 200 проби. Той увери, че има премного проби и в ход са процедури за доставка на нови.

Главният държавен здравен контрольор заяви още, че към следените страни ще бъдат добавени Южна Корея и Иран, където има доста нови случаи на ковид единствено за ден. На граничните пунктове с Турция - "Лесово " и "Малко Търново ", ще бъдат построени 24-часово настоящи медицински пунктове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР