Националният ни отбор по хокей на лед за мъже записа

...
Националният ни отбор по хокей на лед за мъже записа
Коментари Харесай

Хокеистите ни бяха на минута и половина от победа над Исландия

Националният ни тим по хокей на лед за мъже записа трагична загуба на олимпийската подготовка в Исландия - 3:4 (0:1, 2:1, 1:2) против отбора на домакините.

Селекцията ни водеше с 3:2 по-малко от минута и половина преди края, само че исландците стигнаха до поврат, по този начин записаха втора победа, а нашите - втора загуба. Първата бе записана зен по-рано - 0:21 от любимеца да продължи напред Естония.

Исландците поведоха при започване на мача с гол на Андри Микаелсон, само че два точни изстрела на Марио Атанасов в първите девет минути на втората третина разрешиха на българския отбор да реализира поврат.

С гол 26 секунди преди края на втората част на Кари Арнарсон отборът му изравни за 2:2.

Драмата обаче предстоеше в последната третина. В нея България поведе с 3:2 с гол на Константин Диков - 12 минути преди края. В продължение на 10 минути " трикольорите " задържаха задатъка си. Исландия обаче натисна в края и минута и 26 секунди преди приключване на постоянното време Уни Блондал вкара за 3:3. 

Голът даде криле на северняците, които забиха още един гол 17 секунди преди края, дело на Унар Рунарсон.

Естония пък разруши с 9:2 Република Южна Африка. Така в последния мач двата тима с цялостен актив дотук ще имат директен спор за първото място - само спечелилият в карето продължава напред в квалификациите за Зимните игри в Италия през 2026 година

България ще играе за авторитет против РЮА.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР