Националният ни отбор по баскетбол за мъже загуби от Португалия

...
Националният ни отбор по баскетбол за мъже загуби от Португалия
Коментари Харесай

Много грешки и слаба защита провалиха баскетболистите в Португалия

Националният ни тим по баскетбол за мъже загуби от Португалия със 78:88 (20:21, 32:23, 12:23, 14:21) като посетител в Коимбра в среща от третия кръг в група F от предварителните квалификации за Европейското през 2025 година в Латвия, Кипър, Финландия и Полша.

Двубоят бе много значим. Селекцията ни беше без най-хубавия си състезател - Александър Везенков.

" Няколко са аргументите за загубата, разяснява старши треньорът Росен Барчовски пред Нова тв. - Допуснахме прекомерно доста неточности - на това равнище е неприемливо. А на всичко от горната страна от тях сме получили 21 точки. Фокусът ни беше да спрем стрелбата им за три точки, тъй като те там са мощни. Вкараха ни единствено 6 тройки за целия мач с 27 % успеваемост. За сметка на това ни вкараха ужасно доста - 40 т., вътре в полето. ”

Мач, който искаш да спечелиш като посетител, се печели главно със отбрана, добави той. - Беше ясно, че ние не сме подготвени в нахлуване. Нямаме тренировки, Кравиш е без една подготовка в тима, тъй че кой знае какво не можеше да се чака. Но спадът в третата част пристигна от самостоятелни неточности в отбрана и нахлуване. Имена не желая да загатвам. ”

Опитният експерт, извел България на последното Европейско по-рано през есента, направи и по-сериозни заключения - за равнището и метода на работа в страната ни.

" Трябва да се замислим всички ние, които работим. Повечето състезатели играят в България, не всички обаче. Те са годни физически. Но всички ние в България сме отговорни, тъй като такава пресираща отбрана никой не играе. Ние симулираме преса, симулираме експанзия, само че никой не го прави.

Треньорите се огъваме, тъй като няма реализатори, тъй като била къса ротацията, тъй като по-опитните натискат треньорите това нещо да не се случва. Огромна уязвимост още от подрастващите ”, регистрира Барчовски.

Предстои посещение на Кипър, което треньорът окачестви като мъчно.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР