Националният кръвен център отправи призив повече хора да даряват кръв,

...
Националният кръвен център отправи призив повече хора да даряват кръв,
Коментари Харесай

Националният кръвен център отправи апел за кръводарители

Националният кръвен център насочи апел повече хора да подаряват кръв, съобщи Българска национална телевизия. Пандемията от ковид е повлияла и на броя кръводарители - спрямо минали години те са доста по-малко.

Макар сега в в център да имат задоволително количество кръв, припомнят, че от донори постоянно има потребност. Затова взаимно с фондация " Капачки за бъдеще " беше проведена акция за набиране на искащи да дарят кръв.

" Който подарява, избавя човешки живот и освен един, защото съставените елементи от дарената негова кръв, това са и тромбоцитна маса, това са и плазма, тромбоцити и оказваме помощ на няколко индивида с неговата дарена кръв. " - показва доктор Николай Николов, шеф на НЦТХ-София.

Той се надява самодейността да подкрепи центъра, защото поради пандемията има спад и в броя екипи, които взимат кръв отвън него.

Лазар Радков от фондация " Капачки за бъдеще " също се причислява към апела:

" Понеже аз не мога да го преструвам се пробвам да подтиквам доста други хора да кръводаряват, тъй като хора сме, би трябвало да си оказваме помощ. Искаме да разпространяваме концепцията, тъй че човек хем да оказва помощ, безусловно избавя животи и прави нещо хубаво за тялото си. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР