Националният комитет за извънредни ситуации в Румъния прие ново решение,

...
Националният комитет за извънредни ситуации в Румъния прие ново решение,
Коментари Харесай

Българите, пътуващи за Румъния - под карантина

Националният комитет за изключителни обстановки в Румъния одобри ново решение, с което актуализира листата на страните, чиито жители ще бъдат сложени под карантина при влизане в страната, оповестяват през днешния ден румънските вестници.
В листата попада и България, защото равнището на заболеваемост от КОВИД-19 за двуседмичен интервал е 340,1 на 100 000 души население. България бе включена в листата с страни от така наречен "жълта зона " на 6 март.
В листата попадат също Чехия, Естония, Сан Марино и Черна гора, където равнището на заболеваемост за двуседмичен интервал е над 1000 души на 100 000 души население (за Чехия броят е 1572). Включени са общо 51 страни и територии, измежду които Малта, Словения, Словакия, Молдова, Република Северна Македония, Косово, Босна и Херцеговина, Албания, Швеция, Франция, Полша, Англия, Испания, Австрия, Бразилия и други.
Лицата, идващи в Румъния от страни и територии, попадащи в "жълтата зона ", които показват негативен PCR тест за SARS-CoV-2, изработен до 72 часа, подлежат на домашна карантина от 10 дни.
Ако престоят е до три денонощия и са показали негативен PCR тест, изработен до 72 часа преди влизането в Румъния, карантина не се постанова. Лицата, които не показват подобен тест, подлежат на домашна карантина от 14 дни.
PCR тест не се изисква от лицата, които са имунизирани против COVID-19, от децата под 3-годишна възраст и от лица, преболедували коронавирусната зараза.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР