Националният институт по здравеопазване и социални услуги на реши да

...
Националният институт по здравеопазване и социални услуги на реши да
Коментари Харесай

Финландия се отказа от Johnson&Johnson

Националният институт по опазване на здравето и обществени услуги на реши да се откаже от коронавирусната ваксина (J&J) заради риск от формиране на кръвни съсиреци. Това се оповестява в управление за потреблението на разнообразни ваксини против ковид, оповестено във вторник, предава ТАСС.
Лекарството от британско-шведската компания ще се предлага единствено на хора над 65 години. „ Продължаваме да предлагаме на хората над 65-годишна възраст да продължат поредицата имунизации с лекарството, което са получили по-рано, в случай че няма медицински спънки за използването му “, цитират се думите на представителя на института Ема Каяндер в известието. Хората под 65 години, които към този момент са получили първата си ваксина AstraZeneca, ще получат Pfizer или Moderna за втората доза, съобщи организация Фокус.
 Държавен срам кой е пръв на опашката за ваксини против ковид – лекарите и сестрите ще са пъдари Държавен срам кой е пръв на опашката за ваксини против ковид – лекарите и сестрите ще са пъдари
Възможно е – по този начин служебният зам.-здравен министър Александър Златанов отговори на въпрос на Нова телевизия дали е правилно, че поло...
Почти 356 хиляди души са имунизирани с AstraZeneca във Финландия. Ваксината JohnsonJohnson не е употребена във Финландия и не е включена в програмата за имунизация. Тези две медикаменти са свързани с евентуално доста рядко нарушаване на кървенето, което се среща най-често при хора на възраст под 65 години.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР