Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обяви жълт предупредителен

...
Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обяви жълт предупредителен
Коментари Харесай

6 предупреждения за последния ден на февруари!

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) разгласи жълт сигнален код за значителни превалявания от дъжд. Кодът е в действие за 6 области на страната за последния ден на февруари.

Това се показва в картата с предупредителните кодове за рисковите метеорологични феномени, оповестена в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология. Областите с жълт код са: Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас.

През идващото денонощие ще е най-вече облачно. През нощта на доста места ще има превалявания от дъжд, само че до сутринта ще отслабват и в множеството региони ще спрат. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще е слаб до сдържан, по този начин ще се задържи и денем. Минималните температури ще са най-вече сред 3° и 8°.

Утре преди обяд единствено на обособени места ще има слаби превалявания от дъжд. Около и след пладне от юг преваляванията ще се засилват и до края на денонощието ще обзет съвсем цялата страна, а тук-там в Рило-Родопската област ще са обилни. Максималните температури ще са от 4°-5° в североизточните, до 15°-16° в крайните югозападни региони. 

Над планините ще е най-вече облачно, основно в следобедните часове с превалявания от сняг, на височина под 1500 метра - от дъжд. Ще духа до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 0°.

Над Черноморието ще е най-вече облачно. Валежи от дъжд ще има основно сутринта, вечерта и през нощта против сряда. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 5° и 9°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР